Fråga doktorn

Fråga   Reumatism

Kramp i ryggmuskler och revben

Jag har under drygt ett 1/2 år haft till och från kramp i ryggmusklerna vid revbenen samt mindre värk i revbenen. jag har även haft en "irit" rengbågshinneinflammation på ena ögat. Min far har "bechterews sjukdom. Är mina symtom bechterew? Jag tränar på gym och åker en hel del skidor(längd)

Svar:

Tack för frågan. Av Din beskrivning kan man varken bekräfta eller utesluta sjukdomen Mb Bechterew. Kramp i ryggmuskler och revben är inte typiska tidiga symptom. Vanligtvis startar sjukdomen med smärtor och stelhet i sätesmuskulaturen varierat på höger och vänster sida. Men undantag finns naturligtvis.

Mellan 50 - 60 % av patienter med Mb Bechterew drabbas av irit vid något eller flera tillfällen i livet. Men samtidigt är det inte ovanligt att patienter får iriter utan att utveckla diagnosen Mb Bechterew. Med de
båda sjukdomarna är dock nära "släkt" med varandra och vid båda sjukdomarna är det vanligt förekommande att man bär på genen HLA B 27.

Mitt råd är att Du i alla fall talar med Din husläkare eller ögonläkare om Dina besvär så får någon av dem ta ställning till om Du behöver utredas ytterligare med frågeställningen om Du har utvecklat Mb
Bechterew.

Besvarade frågor under chatten

Fråga Besvarad

Annons
Annons
Annons
Annons