Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Turister tar hem resistenta bakterier


Publicerad den: 2008-10-29
Författare: Terese Alvén

Annons

Efter en semester i Thailand, Indien eller Egypten kan turister ta med sig motståndskraftiga bakterier i tarmfloran hem. Detta visar en studie gjord i Uppsala. En tredjedel av de undersökta turisterna bar på resistenta bakterier vid hemkomsten. – Det är mycket högre nivå än vad vi hade förväntat oss, 30 procent av dem som var med fick ESBL som inte hade ESBL innan resan så det är betydligt mer än vad vi hade trott faktiskt, säger Thomas Tängdén. Det är inte farligt att bära på ESBL, men de står emot antibiotika, så skulle de skapa en infektion är det ett problem. ESBL sprids med förorenat vatten.

Vill du lära dig mer? Prenumerera på våra utskick

Du kan avsäga dig våra utskick när som helst genom att klicka på en länk som finns i alla utskick. Läs mer om Netdoktors personuppgiftspolicy här .

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons