Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Fler tuberkulosfall i Sverige


D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2010-11-26
Författare: Besima Aho, Redaktionschef, Netdoktor

Annons

Antalet konstaterade tuberkulosfall i Sverige fortsätter att öka. Det visar siffror som Smittskyddsinstitutet tagit fram åt Vetenskapsradion.

564 personer i Sverige fick diagnosen tuberkulos under årets första tio månader. Det är en ökning med 10 procent sedan motsvarande period i fjol.

Generellt sett har det skett en uppgång i TBC-fallen i Sverige sedan 90-talet och majoriteten har kommit via invandring från länder med mycket tuberkulos. I år har TBC-fallen ökat mest bland tonåringar.

– Eftersom smitta lätt sprids i skolmiljö måste vården bli ännu bättre på att tidigt ställa rätt diagnos, säger Jerker Jonsson som jobbar med TBC vid Smittskyddsinstitutet.

Vill du lära dig mer? Prenumerera på våra utskick

Du kan avsäga dig våra utskick när som helst genom att klicka på en länk som finns i alla utskick. Läs mer om Netdoktors personuppgiftspolicy här .

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons