Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Fågelinfluensa i Vietnam


Publicerad den: 2009-01-07
Författare: Redaktionen, Netdoktor.se

Annons

Ett utbrott av fågelinfluensa bland fjäderfän har konstaterats i Vietnam, skriver Reuters. Uppgifterna bekräftas av landets jordbruksdepartement som låter meddela att omkring 400 höns i provinsen Thanh Hoa har dött till följd av sjukdomen. Det var i samma provins som en åttaårig flicka förra veckan lades in på sjukhus sedan hon smittats av sjukdomen. Enligt läkarna insjuknade hon efter att ha ätit kyckling. Thanh Hoa är det andra området i landet som inom loppet av två veckor kan konstatera fågelinfluensa bland fjäderfän. Oron sprider sig nu för att fler ska drabbas av sjukdomen. Under fjolåret dog fem människor i Vietnam sedan de insjuknat i fågelinfluensa. Enligt Världshälsoorganisationen, WHO, har 391 människor insjuknat världen över sedan 2003. Av dem har 247 dött.

Vill du lära dig mer? Prenumerera på våra utskick

Du kan avsäga dig våra utskick när som helst genom att klicka på en länk som finns i alla utskick. Läs mer om Netdoktors personuppgiftspolicy här .

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons