Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Alternativmedicin verkningslös enligt ny bok


Publicerad den: 2008-10-14
Författare: Terese Alvén

Annons

En ny bok anser att många alternativmedicinska behandlingar är helt verkningslösa. – Det finns så mycket missledande information om alternativmedicin där ute att man praktiskt taget riskerar sin hälsa om man så mycket som rör vid de där böckerna, säger Edzard Ernst, professor i komplementärmedicin och en av bokens författare. Boken är skriven tillsammans med vetenskapsjournalisten Simon Singh och de vanligaste alternativen till sjukvård är granskade. Författarna poängterar dock att de inte vill döma ut all alternativmedicin, men de anser att det behövs mer forskning för att se vilka behandlingar som har vetenskaplig effekt.

Vill du lära dig mer? Prenumerera på våra utskick

Du kan avsäga dig våra utskick när som helst genom att klicka på en länk som finns i alla utskick. Läs mer om Netdoktors personuppgiftspolicy här .

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons