Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Stressade ska botas med kulturupplevelser

Annons

Anställda i Västerbottens läns landsting som är&nbspstressade ska få hjälp genom silversmide, keramik och måleri. Regeringen har redan satsat en halv miljon kronor på ett försök med kultur på recept i Helsingborg. Och nu avsätts lika mycket till ett liknande projekt i Umeå, där fokus ska ligga på stressade landstingsanställda.
– Det handlar om att se kulturens betydelse för att förebygga olika stressrelaterade besvär och för att underlätta för sjukskrivna att snabbare må bättre och kanske snabbare komma tillbaka till arbetet, säger socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson (m) till Västerbottens-Kuriren.

Det är ett samarbete mellan Västerbottens läns landsting och institutionen för folkhälsa och klinisk medicin vid Umeå universitet som ligger bakom satsningen. De som medverkar i projektet kommer att erbjudas sju träffar där de får ägna sig åt bland annat keramik, silversmide eller måleri. Därefter ska resultaten jämföras med en kontrollgrupp som fått gå på två möten med föreläsningar om stress och stresshantering.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.