Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Komplext liv kan leda till sömnproblem


D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2012-04-26

Annons

Även om sömnsvårigheter inte är någon ny företeelse har antalet drabbade ökat och det är först på senare tid som forskningen lärt oss mer om vad sömnen egentligen betyder för vår hälsa, och hur vi kan behandla problemen.

– De ökade sömnproblemen har att göra med att våra liv har blivit mer komplexa. Vi har helt andra krav på oss att prestera och leverera än tidigare, men vi har också helt andra möjligheter att utföra saker snabbt tack vare en explosion av teknisk utveckling vilket gör att vi kanske får mycket att fundera på i slutet av dagen. Människan hänger inte med i utvecklingen biologiskt, säger Jan Ulfberg, specialist i internmedicin och sömnexpert.

Idag har ungefär en av fyra svenskar problem med att sova. Som väl är finns det hopp för den sjukligt trötte.

Annons
Annons

– Behandlingarna och kompetensen inom sjukvården har förbättrats mycket bara de senaste åren. Bland annat har primärvården blivit bättre på att fånga upp patienter med sömnproblem, säger Jan Ulfberg.

Från och med idag sätter Netdoktor fokus på sömnlöshet. Under vårt fokusområde kan du läsa mer om behandling, få tips och råd för bättre sömn och hur viktig sömnen egentligen är.

Gå direkt till fokus sömnlöshet här

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons