Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Allt vanligare med sömnproblem

Annons

Det har blivit allt vanligare med sömnproblem visar forskning. Men metoderna för att komma till rätta med problemet och få bättre sömn varierar kraftigt. Vissa försöker komma till ro genom att äta en nattmacka, medan vissa andra använder sömntabletter och hoppas att det kan vara lösningen på problemet, rapporterar nyhetsbyrån TT.


Richard Harlid, överläkare och verksamhetschef på vårdföretaget Aleris – som har gjort undersökningen – säger i ett pressmeddelande att svenskarnas sömnproblem ökar, och det är främst bland yngre som man ser en ökning. Omkring var tionde svensk uppger att han/hon tar sömntabletter för att kunna sova.

– Svenska läkare är mycket restriktiva att skriva ut sömntabletter på grund av risker med biverkningar och vi har också uppfattningen att patienter egentligen vill ha en annan lösning för sina besvär än ett piller, menar Richard Harlid.

Enligt undersökningen är inte sömntabletter den vanligaste metoden för att få ro och kunna somna. Utan det är betydligt vanligare att man läser en bok, tittar på tv eller lyssnar på radio.
Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2015-09-19 15:48 (9 år sen)

    Jag är en dam på 75 år. och jag har svårt att sova. Dricker inte kaffe på kvällarna äter inget ligger mörkt har eget sovrum. Har köpt Melanom. totalt värdelösa för mig. varför är läkarna så restriktiva med att skriva ut nåt som hjälper?


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons