Forum Stress och utmattningssyndrom


Utmattning, stort håravfall, näsblod?

Hej!
Jag vet inte längre var jag ska vända mig för att få hjälp, så jag försöker här:
Jag har under de senaste två åren varit sjukligt trött, vilket har eskalerat eoerhört under de senaste månaderna. Jag kan precis samla kraft nog för att gå till jobbet och göra det jag ska göra, men för det krävs all min energi och jag går och lägger mig på sängen direkt när jag kommer hem. Det är en bedövande trötthet som bara blir värre och värre och även om jag sovit normalt under natten och lagom antal timmat (har testat både att sova mindre och sova mer) så känns det inte som att jag är utsövd någonsin och vid 19 på kvällarna har jag svårt att samla kraft för att gå i trappor och blundar med ett öga i taget för att jag är så sömnig.
Till saken hör också att jag tappat ca 70% av mitt hår under denna period och det kvarvarande håret är så torrt att det bryts och går av straxt under öronen och är av mycket dålig kvalité. Pigmentet verkar också ha försvunnit ur håret och det har blivit mycket ljusare, ungefär som en död växt (jag är bara 27). Jag har varit hos Nordic Hair som specialicerar sig på håravfall och fått bekräftat att hälften av mina hårsäckar är oproduktiva - dock gavs ingen lösning eller förklaring till varför, då kvinnan i fråga ju inte är läkare.
Mitt humör svänger också nåt otroligt. Jag blir oerhört arg för ingenting och en våg av ilska sköljer över mig- ibland utan att någon ens finns i närheten och omöjligen kan provocera. Detta sker ett par gånger under dagen, för att nästa sekund gråta- också över ingenting, vilket går ut över både arbete och privatliv.
I somras fick jag oförklarligt blåmärken över hela kroppen, på ben och armar speciellt, ca 20-30 blåmärken på varje lem och jag har på senaste känt mig yr och blödit näsblod, senast imorse med en blödning som höll i sig ca 45 minuter.
Jag är alltid väldigt frusen och vad det verkar, mer än andra. Dålig blodcirkulation i näsa och händer och har oftare och oftare magsmärtor med uppblåst mage och avföringsläckage dagligen. Jag är väldigt blek och starkt lilaröd under och runt ögonen, både på övre och undre ögonlock.
Jag har sökt för dessa symptom totalt fyra gånger, varje gång har blodprover tagits, men ingenting hittas. De har kollat sköldkörtel, järnvärden, generella vitaminer och mineraler, ytterligare blodvärden och njurfunktionsvärden i samband med blåmärkena samt även hormontest där de kollade bland annat östradiol. Jag är i övrigt frisk, äter inga mediciner, tränar regelbundet (nu kan jag knappt längre pga tröttheten, men försöker promenera och få frisk luft), äter en mycket varierad och bra kost, äter inte p-piller, röker inte, dricker inte alkohol och tar inga droger.
Finns det någon aning om vad jag kan göra och vart jag kan vända mig förutom vårdcentralen där jag verkar tömt ut deras kunskapsområde. Tacksam för hjälp.

Jag tippar att det är sköldkörteln i alla fall. Förlamande trötthet, frusen, håravfall, låter ganska typiskt. Har du kollat antikroppar?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons