Forum Stress & utmattningssyndrom


Trötthet

Hej, jag ska försöka förklara situationen med korta drag. Jag är 24 år och kvinna. Jag har under en lång period (1,5-2år) haft ett väldigt stressigt liv. Min sambo har haft stora problem med beteende av olika slag (som han nu behandlar i kbt och långtidsterapi) detta har lett till mycket stress och oro i min relation till honom, men vi båda har gjort så gott vi kan för att lösa det och stötta varandra. Under denna tid hade jag även ekonomiska problem som var svåra att lösa, men nu är lösta! Detta pågick under tiden som jag jobbade sent på restaurang och ibland 6-7 dagar i veckan med pass även på dagen. Samtidigt som jag studerade upp 3 ämnen i skolan. Jag var helt slutkörd!! samtidigt tog jag hand om mycket hemma, se till att det fanns mat och att det var rent osv. delvis gör välmående hos mig och såklart för min sambo. Mitt sociala liv var att uträkna ett bra tag. Nu har jag gått ner i tjänst 20% och hade tills dess arbete på 100% samtidigt som jag studerade 100% på skolan. Detta för att Csn gav besked för sent. Nu när det har börjar lugna ner sig, finner jag att jag är trött, hela tiden. Jag sover 9 h nästan varje natt men är fortfarande trött när jag vaknar. Jag måste ha en kaffe för att bli normal, annars är jag som en zombie. Helt likgiltig vid vissa tillfällen. Jag har gått ner i vikt av allt detta (haft magsjuka osv med), men äter regelbundet och bra mat för att nå en sund vikt för min kropp och längd. (jag har ca 4 kg i undervikt). Min fråga är då den, hur kan jag vara så trött hela tiden? vad är det som kan göra att det är så? Är det en konsekvens av alla situationer? kan det bli så? Snälla jag skulle bli så tacksam för att svar, för att det är jobbigt att jag ständigt känner att jag inte är utvilad och kan vara glad och ha normala dagar. Med Vänliga Hälsningar, Rosen

P.s. Även om tempot lugnat ner sig så pluggar jag ikapp i 6 ämnen samtidigt som jag jobbar 2 dagar i veckan. Är detta ett helt normalt ? Jag har noll tid över för att ha kul eller träna.


Det skulle vara så snällt med ett svar. Jag hittar ingen jag kan prata med om detta.


Psykisk stress påverkar hela dig. Det är inte konstigt att du är trött. Psykiskt spänning gör att du spänner varenda muskel i kroppen utan att du tänker på det. Försök hitta något avslappnande att göra, som yoga, ligga på spikmatta, använda avslappningsövningar (finns på apoteket som CD-skivor). Ät inte sånt som får ditt blodsocker att göra "pikar" upp och ned, som godis, chips och läsk. Avsätt en tid till avkoppling varje dag en halv timme, schemalägg den.


Tack!! så jätte mycket för svaret. Det blir så svårt att se det logiskt när man är mitt i det. Jag ska undvika att dricka läsk osv. Jag är annars väldigt noga med att äta bra. Det med avslappning lät bra. Allt runt omkring har gjort att man inte ens kan tänka logiskt. Tack:)!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons