Forum Stress och utmattningssyndrom


Stress

Hej! Jag vet inte om det är fler som känner som mig eller är jag själv i det här. Jag har en väldigt låg stresströskel och jag blir yr, ont imagen och lätt illamående och en massa spänningar i kroppen och tills sist får jag ångest och trött. Det kan räcka med att jag sitter och pratar med någon så kan detta uppstå. Jag går kognetivterapi och vi ska börja med att hitta orsakerna för jag tror att det ligger orsaker till varför min kropp reagerar som den gör....

Det är nog många som känner med dig! Du är nog inte ensam. Jag har själv gått igenom en utmattningsdepression med ångestproblematik. /Trinan


Jag känner igen det till 100 %


Tänk att det finns fler! Men hur länge ska det ta för kroppen att hämta sig? Har varit sjuk i annat också i 9 år nu. Blir tom stressad av en vattenkran som rinner.


Vad bra att du får terapi för att komma tillrätta med dina symtom. Det är viktigt att anpassa sig till den ork man har och inte utsätta sig för ofta för situationer man inte orkar med. så kanske en begränsning i umgängestiden om det kommer fysiska symtom efter en viss tids umgänge? Att avvika innan det "är försent" liksom.. så du ändå får glädje o utbyte av människorna du träffar. Kanske är det vissa samtalsämnen som triggar igång ditt mående? Så kan det ju också vara... att det beror på att ni talar om vissa saker... Men det där kommer du säkert underfund med på terapin. Jag önskar dig lycka till!


ÄHar själv varit sjukskriven nu i 18 mån för utmattningsdepression ochtror att jag aldrig blir bra igen, har både medicinering och går på psykoterapi, är det någon som har kunnat återgå till yrkesarbete efter en sådan här pärs?


Min kurator säger att kroppen lärt sig reagera på stress med de här symtomen, och kommer att fortsätta med det. Jag ifrågasatte varför jag får sådana "extrema" symtom nu även när stressen inte är så stor. Det är liksom yrsel direkt. Hon menar att kroppen varit utsatt för en "livsfarlig" situation och tagit till ursprungssättet att reagera, som vi ju har kvar sedan tidernas begynnelse... Och när hjärnan då gjort så en gång, så "tror" den att det är så den ska göra varje gång vid stress-signaler... Jag tycker att det låter logiskt (även om MIN långa utläggning kanske inte gjorde någon klok) och det känns definitivt lättare att acceptera när man tänker så.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons