Forum Stress och utmattningssyndrom


Stress

Hej!
Jag har stressat väldigt mycket under hela förra skolåret. Jag hade alltid fullt schema, från cirka 7 på morgonen till kanske 8 på kvällen gjorde jag läxor. Jag spelar tre instrument, samt gick i tvåan på gymnasiet, vilket totalt tog allt från min egen tid. Men jag kände det varje gång som en enorm kick att stressa och ha ett späckat schema. Det blev ett beroende och jag visste inte längre hur det var att vila.

Men det gick inte att hålla på så. Jag isolerade mig, ville inte vara med mina gamla vänner, orkade inte prata med någon i klassen, skakade på cykeln påväg till skolan etc.

Det var i mars som jag fick tinnitus besvär. Jag mådde illa och var alldeles skakig under någon dag efter en konsert. Idag har jag fortfarande lite öronsus.

Mina föräldrar skilde sig även och jag tog ganska hårt på det. Dom bråkar ingenting men jag mådde ändå dåligt. Saknar att ha en hel familj.

Jag var samtidigt väldigt kär i en annan person, men fick inget bra respons tillbaka.

Vad som hände sen vet jag inte. Jag tror jag gick in i en lätt depression. Jag har svårt att gå till någon kurator nu för jag tror jag kan klara mig själv. Att det bara krävs vila. Nu vilar jag, men jag blir aldrig pigg, och dom senaste dagarna har jag mått väldigt illa (kan bero på något dåligt jag ätit för jag har även dålig mage).

Men vad ska man göra? Snart( om en månad) börjar skolan. Jag vet inte hur mycket kroppen klarar av. Jag kommer börja på alla aktiviteter igen(5st). Bara tanken gör mig rädd.

När ska man söka hjälp?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons