Forum Stress och utmattningssyndrom


Sömntabletter

hej , jag är snart 16 år gammal, och har väldigt svårt att somna på kvällarna, får massa ångest och ligger och vrider mig till 4-5 på morgonen. Min mamma har sömnproblem och lider av depression och tar en massa tabletter, jag kollade upp några av dessa och hittade Zoplikon, som ska vara ett sömnpiller. Jag tog några sånna och har dom på mitt rum och har tagit det några få gånger när jag verkligen inte kunnar lugna ner mig och det har funkat så bra. Det står att den inte rekomenderas om man är under 18 år, men gör det verkligen så mycket om jag tar en sånn någongång ibland? jag kommer inte dö eller nått sånt?

Hej Gråa rosen:) Nej, du dör inte av dom, men väldigt riskabelt att börja med pga att man lätt blir beroende av dom. Har du ingen skolläkare el ev en ungdomsmottagning att prata med om problemet istället, dom har ju tystnadsplikt så du bör kunna prata helt privat. Finns andra läkemedel som er avsevärt mindre "farliga" att ta vid akuta tillfällen. Hoppas det ordnar sig för dig, jättejobbigt att ligga sömnlös med ångest:(!!


Man ska aldrig äta någon annans receptbelagda mediciner. Bättre att få hjälp själv... dessutom behöver väl din mamma sina egna tabletter, om du tar av dem så tar de fortare slut för henne. Så försök få egen hjälp istället... Du kan ju berätta för en läkare om dina besvär och säga att zoplikonen hjälpte dig. Kanske får du ett eget recept? Eller en annan sort... Lycka till!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons