Forum Stress och utmattningssyndrom


Panikångest stress fysiska symptom

Hej
Jag håller mest troligt på att bränna ut mig eller är rejält överansträngd. För flera år sedan så mådde jag på ett liknande sätt men hade då mer problem med magen och illamående, blev då väldigt rädd och hypokondrisk. Övertygad att jag skulle dö och hade enorma skuldkänslor för allt och alla. Tex vem ska ta hand om mina arbetsuppgifter? Har jag vart en dålig och otacksam vän? Är jag en besvikelse för mina föräldrar och vem ska ta hand om dem ifall jag dör? Dessa tankar malde på och jag blev mer och mer nojjig att jag var allvarligt sjuk. Jag började gå hos en väldigt bra psykolog och efter ca ett år så började jag må bättre och dem fysiska symptomen försvann nästan helt.
Nu har det slagit till igen och värre än nånsin, hela julen har vart hjärtklappning och svettningar och dödskänsla. Har ringt o bokat tid hos läkare och min gamla psykolog men får vänta flera veckor. Nån som mår på ett liknande sätt eller har gjort? Jag behöver på nåt sätt känna att jag inte är ensam och kunna lugna mina "galna" tankar. Problemet är att det känns verkligt för mig. Jag tror att jag håller på att dö, har jobbat sjukt mkt och ångrar mig verkligen nu att jag inte tänkt mig för. Det är inte jobbet som är viktigast, har just träffat min stora kärlek som är en helt fantastisk man och jag vill inte förstöra det nu genom att bli "knäpp" Jag lider just nu av katastroftankar hjärtklappning, hyperventilerar och får svettningar för att snabbt sedan börja frysa, fryser hela tiden med undantag för kraftig svettning, är yr och har liksom ett tryck i huvudet, tycker att jag hör dåligt och är allmänt ouppmärksam. Var förkyld ca 3 veckor men jobbade på i samma fart och är fortfarande dålig i halsen, kanske det bidragit till utmattningen. Jag har smärta i kroppen och stickningar på olika ställen tex armhålor rygg och bäcken, nån som upplevt dessa stickningar? Jag blir jätterädd men har en enorm spänning i kroppen så kanske det inte är konstigt? Har bokat tid hos naprapat för jag har ont i ryggslutet vilket ger en obehalig smärta i svanskotan, bokat gyn också då jag har smärta i hela nedre buken och vill kolla för säkerhets skull att det inte är spiralen det beror på. Sticker och gör ont i ryggen. Köpt magnesium och b6 och tar d-vitamin redan, dricker nog på tok för lite vatten också.
Ursäkta att denna text blev lång och virrig men jag är verkligen inte på topp nu och har ångest hela tiden, ibland lite svagare men oftast väldigt stark. Skulle bli jätteglad om nån som känner igen sig kan svara så att jag känner mig mindre ensam, rädd och "tokig"  Ha en fin dag / M
 

Hej! Dina symptom kan bero på järnbrist! Läs gärna mitt inlägg här på forumet "alla kvinnor borde testa sina järndepåer " . Vid järnbrist kan de mest märkliga symptom uppstå och vara väldigt obehagliga. Man kan ha järnbrist även om blodvärdet är bra vilket många läkare inte har kunskap om. Blöder du mycket vid mens? Provet för att kolla om järndepåerna är låga heter ferritin.
Lycka till!


Ingegerd EHej! Dina symptom kan bero på järnbrist! Läs gärna mitt inlägg här på forumet "alla kvinnor borde testa sina järndepåer " . Vid järnbrist kan de mest märkliga symptom uppstå och vara väldigt obehagliga. Man kan ha järnbrist även om blodvärdet är bra vilket många läkare inte har kunskap om. Blöder du mycket vid mens? Provet för att kolla om järndepåerna är låga heter ferritin. Lycka till!
Tack Ingegerd, jag har börjat ta blutsaft på morgonen och ska till läkaren på måndag, nån vitaminbrist har jag nog eftersom jag är så trött och inte tänker klart. Glad över ditt tips!


Du ska äta B12 också. Det finns i mjölkprodukter bla. Du ska använda dig av de redskap som du lärt dig av din psykolog. Att det är bara dina tankar, att inget farligt kmr hända osv. Ta även blodprov för Thyroedea.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons