Forum Stress och utmattningssyndrom


Orolig

Jag känner mig konstant orolig för allt och inget. Jag har svårigheter med att sova, äta och känner mig konstant spänd och orolig i magen. Det känns som att jag konstant måste prestera i skola, arbete etc. Jag kan aldrig slappna av, har svårt att gå ut med vänner och delta i aktivitier. Känns som att jag bara kan slappna av när jag gjort allt som jag ska göra som mina läxor, papperarbeten osv. Men när jag väl har gjort allt som jag ska så försöker jag alltid hitta någonting annat som jag måste göra klart. Det blir bara värre och värre, jag går knappt utanför dörren längre, är bara konstant orolig. 
 
Någon som känner igen sig och har några tips?

Du verkar vara väldigt ansvarsfull och det är ju positivt. Du tar ansvar för dina studier och läxor, du gör det du ska. Arbete skriver du också, du både studerar och arbetar? Är det för att du behöver pengarna, att de ska räcka till? Är din oro grundad i ekonomiska bekymmer... ifall du inte gör det och det sinar pengarna? Kanske ett kontrollbehov, att veta att din vardag är grundad i en god ekonomi? Att ditt hem är iordning ifall nån kommer på besök?
Samtidigt undrar jag över din tid, räcker den till? Har du ens tid att umgås när du vill ha kontroll över allt i din vardag? Tar du dig tid till pauser i livet? Att koppla av, att njuta. Vad får dig att njuta av ditt liv?
När studier och arbete tar stor plats i livet glömmer man ofta tid för att njuta, att få vara och finnas till... kanske dina sömnbesvär grundas i det, att du inte har tid? Kanske låter du bli att umgås med vänner och delta i aktiviteter för att du tycker att du inte hinner?
Kanske behöver du prioritera om lite, ta dig tid till annat än fixa o dona med saker och ting så du får tid till att bara njuta...?


Du kansk har GAD? Kanske ångest och lite tvångsmässig? Du behöver träffa en dr som ev kan hjälpa dig, för det
är verkligen jobbigt att ha det som du har, jag har själv samma problem.
 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons