Forum Stress & utmattningssyndrom


Nu igen..

För ca sex år sedan blev jag sjukskriven pga utmattning som orsakades av mitt dåvarande jobb. 8 månader var jag borta innan jag till slut ansågs så pass bra att jag fick välja mellan att gå tillbaka eller sluta. Jag valde det sistnämnda. Åren därefter har jag mått bra, relativt sett. Går på Zoloft, men annars har det funkat. Att få jobb har gått upp och ner och nu sommarjobbar jag på ett hotell. Men, det är mycket dålig stämning här pga hotellchefen och när jag fick veta förra veckan att en tjej sparkats och senare östes jag över med negativitet och varningsord från en annan kollega... ja, sen dess mår jag pyton. Jag sover knappt, kan inte få mig att äta. Mår illa och det känns som om jag brinner inombords. Precis samma symptom som jag hade innan sjukskrivningen. Så, nu funderar jag på att gå till vårdcentralen imorgon när jag är ledig. Samtidigt känns det som om jag sviker alla omkring mig. Vem ska kunna täcka upp mina pass OM jag blir sjukskriven igen? Såna tankar ska man kanske inte ha, men de finns där. Jag vill inte oroa mina föräldrar heller, men å andra sidan - ska jag må så här dåligt och försöka hålla god min så att andra ska slippa oroas? Någon som har något råd att föreslå?

Hej RICA75. Jag håller med dig om att gå och prata med din läkare. Fråga efter KBT- (kognitiv beteende terapi-) terapeut, de är helt suveräna. Där får du tips på självhjälp och lär dig hantera olika situtioner.


Jag tycker inte du ska tänka på vem som ska ta dina pass.. finns ju massor med arbetslösa som skulle vilja ha ett jobb. Det ordnar sig väl med det.. tänk på dig själv o din hälsa du. Samma med föräldrarna, tänk inte på deras oro mer än på ditt eget mående, behöver du hjälp så sök den. Deras oro blir ju inte mindre om det kommer fram sen att du bryr dig mer om dem än om dig själv. Lycka till!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons