Forum Stress & utmattningssyndrom


Hej alla, frågor

Jag har varit sjukskriven i 4-5 minns tyvärr inte, veckor nu. Med en trolig utmattningsdepression. Jag har aldrig mått så här dåligt i hela mitt liv, ont i huvudet, illamående, klarar inte av att sova eller vila. Känner mig konstant stressad och orolig, jag minns inget av substans, klarar inte av att koncentrera mig. Min kropp har i princip lagt av, jag är svag, blir andfådd av att gå en mindre sträcka, får träningsvärk av saker som jag lätt hade klarat av för 2 månader sen. Förra veckan började jag känna mig något bättre, huvudvärken var inte längre konstant och illamåendet och oron började begränsas och kunde bearbetas med medicin jag fått utskriven. Men nu, för någon dag sedan har huvudvärken kommit tillbaka, kraftigt. När jag lutar huvudet och eller försöker vila så känns det som om en råtta håller på att försöka klösa sig ut därifrån. Det är helt outhärdligt. Nu när jag skriver och har huvudet rakt känner jag av huvudvärken, men så fort jag lutar det så hugger det till efter någon sekund. Förra natten så var smärtan oavbruten *trots försök med alvedon, treo, atarax etc* från kanske klockan 19 till 22 när jag inte klarade av mer och tog sömntabletter. Jag kommer nog att bli helt galen om det här fortsätter. Känner någon igen sig? Jag behöver verkligen bli kvitt huvudvärken för att kunna vila mig och försöka bli bra. Hjälper några mediciner?

När jag insjuknade i höstas blev jag också utmattad, andfådd och fick träningsvärk av nåt så simpelt av att bära ett paraply.. Av nån skum anledning fick jag ingen huvudvärk. Jag som för jämnan har migrän, skumt. Men det jag vet är att det symtom jag tyckte var jobbigast i början är också det som ständigt återkommer. För mig är det fruktansvärda "dragningar", ryckningar, träningsvärk och domningar i överarmarna. Jag trodde också att bara jag slipper det så ska jag bli bättre. Men det är inte så enkelt, tyvärr. Detta är en sjukdom som först å främst är beroende av tid. Tid tid och åter tid. Det har ju gått ett tag sen du skrev. Har din huvudvärk blivit bättre? Eller dras du med eländet fortfarande? kram


Spända muskler? Gör du avslappningsövningar ibland? töja o sträcka musklerna är bra när man har stress-symtom.. Kanske gå till en sjukgymnast och kolla upp vilka muskler som är spända och få övningar till just dem? Kan ju vara annat med... men jag blev sjuk i stressrelaterat utmattningssymtom år 2004 och har i många år dragits med muskulära problem sen dess... fick även fibromyalgi efter två år med stress... så var rädd om dina muskler du.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons