Forum Stress och utmattningssyndrom


Ett litet tips...

Jag hittade den här hemsidan http://duktighet.se/ Den gör reklam för en bok, men man kan ju läsa lite på själva hemsidan, utan att köpa boken tänkte jag... Varsågoda!

Tack för tipset, fick högsta poäng,,Duktigt :-( Är nog riktigt läsvärd. Kram


Oj glömde,,,man kunde göra en test om man är prestationsprinsessa,,det var där poängen kom in,,


Ja det är väl sånt som gör att man blir utbränd tyvärr... man får öva på att hålla igen på kraven på sig själv, bl a...


Schysst länktips! Läser boken försiktigt. )


Jag blev "utbränd" år 2004. Blev bättre i mina stressrelaterade besvär ett tag, men de kommer tillbaka - suck. Vet inte varför... är det jag själv som har svårt att bromsa? Hålla igen... hushålla med krafterna, när jag inte är helt återställd? Ja jag vet inte... kanske det... orken är iallafall inte på topp. Får hjärnsläpp än... visserligen har jag fysiska smärtor som ökat pga ledgångsreumatism också och det sägs kunna påverka de kognitiva förmågorna med. Så trååååkigt att bli sämre igen iallafall.


Skrev tidigare att symtomen "kommer tillbaka". Hittade en intressant artikel om det idag. Utmattningssyndrom syns i hjärnan Kanske inte så konstigt att jag inte blir av med mina stress-symtom då?


Kan dessa tester utföras på svenska sjukhus redan nu? misstänker starkt att jag blivit ubränd. Är psykiskt slut och irriterade nästan hela tiden och uppfyller i princip alla symptom inklusive fysiska. Och hela mitt liv har jag levt i konstant ångest och press. Vore jätteintressant ifall detta gick att bekräfta eller utesluta! Jättebra tips Okallu, Tack :)


Erik.Kan dessa tester utföras på svenska sjukhus redan nu? misstänker starkt att jag blivit ubränd. Är psykiskt slut och irriterade nästan hela tiden och uppfyller i princip alla symptom inklusive fysiska. Och hela mitt liv har jag levt i konstant ångest och press. Vore jätteintressant ifall detta gick att bekräfta eller utesluta! Jättebra tips Okallu, Tack :) Om jag fattade rätt när jag googlade runt i ämnet ska man vända sig till en psykiatrisk avdelning och ev där få bli testad på nåt sätt. Fanns väl en hel del olika tester man kan göra, minns inte nu i efterhand vilka de var dock... Att jag började tänka på det var väl för att nåt av symtomen var typ "igångsättningsbesvär" vilket jag anser mig själv lida av ibland. När man vet vad man bör göra, men inte får tummen ur röven, på ren svenska ) Ja symtomen var väl fler än bara det hm... typ prioritera bland uppgifter man ska göra... ja lite sånt. Trist om man har de skadorna, men jag vet inte om det är bestående symtom man har, kanske kan man "öva" bort dem? Träna sin hjärna och "återuppbygga" den? Vet inte... hoppas givetvis på att det inte är några oåterkalleliga symtom som man ska dras med resten av livet. Talade dock med några f d kollegor år 2004 som blev "utbrända" före mig och de ansåg att de fortfarande hade besvär... så det är nog på lång sikt återhämtningen sker. (den ena blev utbränd år 1999, den andra minns jag inte nu i efterhand.) Så symtomen fanns alltså kvar även 5 år senare i det ena fallet. Och i mitt eget fall har det nu gått 6 år... hm... suck.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons