Forum Stress och utmattningssyndrom


Är detta endast stress? jag vet inte längre...

Har arbetat på min arbetsplats i snart 1 år där det är jag och en till som jobbar ihop. Hon har från början haft problem med mig dvs kollar upp vad jag gör och har en åsikt och allt jag gör. Från början märkte jag inte det, då jag var ny och ville visa vad jag kunde och göra bra ifrån mig. Det kom i små, små steg och det är först nu jag insett att jag inte känner igen mig själv. Jag gör mycket extrajobb för att jag ska slippa tjatet och vill göra bra i från mig. Känner att jag måste göra mer för att dom ska bli nöjda, och nu till slut att jag ska bli nöjd. Blir liksom aldrig färdig eller nöjd med mitt jobb. Jag har ett tag haft en tryckande känsla på bröstkorgen, tappat mina matvanor när jag jobbar alltså glömmer av att jag är hungrig och när jag kommer hem och lagar mat så känner jag av hungern men kan knappt få i mig något eftersom jag blir illamående. Jag känner mig håglös och slö på ett arbete som jag egentligen tycker om väldigt mycket och blir nästan lite yr. Dessutom blir jag småsjuk så fort jag slappnar av, tex när helgen kommer. Så frågan är kanske lite dum, för jag känner mig korkad när jag skriver detta eftersom det kanske inte är något fel på mig... Men är detta vanlig stress? om inte, hur kan jag förändra det? (jag har varit i kontakt med min chef, men det tar lång tid innan något händer) Tacksam för svar och råd.

Du är nog stressad för att du inte trivs, och för att du "spelar en roll"...kanske. Kan man inte vara sig själv på ett jobb, så säger nog kroppen ifrån till slut. Men jag gissar bara, lycka till, hälsningar Hollybolly


Göra extrajobb för att slippa tjat? Hm, är det arbetsuppgifter som inte är dina egentligen? Låter ju inte bra alls... Jag tycker det låter som en överbelastning på ditt arbete. Vilket leder till stress i förlängningen, då du gör mer än du "behöver". Att dessutom hoppa över maten på matrasten på jobbet gör att du kör slut på din kropp. Du behöver bromsa in, sakta ner tempot lite. Ta dig tid att äta trots att du inte är hungrig. Sätta gränser på ett normalt sätt, säga nej till det som inte är dina uppgifter och som inte ryms i din arbetstid. Yrsel är ett tidigt symtom... (fick själv yrsel fem år innan jag blev utbränd och förstod inte varningssignalerna) Var rädd om dig!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons