Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Miljonsatsning ska minska väntetiderna till barnpsykvård

Annons

Det ska bli kortare väntetider för de barn och ungdomar i Stockholms län&nbspsom mår psykiskt dåligt. Landstinget i Stockholm får 45 miljoner kronor i årligt statligt stöd, något som politikerna hoppas ska minska väntetiderna.
– Vi har för långa väntetider i dag, säger landstingsrådet Birgitta Rydberg (fp).

Pengarna ska höja kvaliteten på vården för barn och ungdomar med psykisk ohälsa. Tillgängligheten och kvaliteten kommer dock kräva fler läkare och sjuksköterskor med specialkompetens, därför ska en del av pengarna användas för att skapa fler ST-läkartjänster.
– Vi kan se att vi på en del håll har för få läkare för att klara medicinering av barn som behöver det, säger Birgitta Rydberg.

Annons
Annons

Bidraget på 45 miljoner kronor årligen utgör en påtaglig del på barn- och ungdomspsykiatrin totala budget. Birgitta Rydberg säger till Dagens Nyheter att de är glada över tillskottet och att de kommer jobba hårt för att klara regeringens krav på tillgänglighet för att få bidraget.
– Barn ska inte behöva vänta. Vi ska göra vår läxa, för det kan vara så oerhört mycket som går snett om barnet kommer efter i skolan eller på andra sätt, säger Birgitta Rydberg.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.