Läkemedelsmissbruk ökar med hjälp av internet


bessie webb ljusare
Publicerad den: 2011-05-16
Författare: Besima Aho, Redaktionschef, Netdoktor

Annons

Amerikanska forskare ser en koppling mellan ökad tillgång till internet och ökat missbruk av receptbelagda läkemedel, skriver Vetenskapsradion.

De stater som åren 2000 och 2007 satsade på utbyggnad av bredbandsuppkoppling hade den största ökningen av inskrivningar för vård för läkemedelsmissbruk, i synnerhet narkotikaklassade smärtlindrande mediciner.

Annons
Annons

Samtidigt kunde man i vissa stater se att missbruksbehandling för alkohol, kokain och heroin inte ökat, i vissa fall till och med minskat. Förklaringen till att läkemedelsmissbruket ökat kan också vara att antalet internetapotek som säljer läkemedel utan att följa regler om läkarföreskrifter har ökat.

Kommentera denna artikel

Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar 2015-08-15 00:48 (4 år sen)

    Hej!
    Alltid är det missbrukarna man talar och skriver om. De är en liten minoritet. De som sköter sin medicinering blir rädda av att läsa om dessa missbrukare som styr riktningen mot strängare regler. Varför skall alltid missbrukande minoriteter styra i det här landet? En liten minoritet som totalförstör andras liv, vilket de fullständigt skiter i bara de får bli höga. De som verkligen behöver smärtstillande och kan sköta detta blir nästa offer.
    Mvh
    Ingrid


Annons
Annons
Annons