Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Läkemedelsmissbruk ökar med hjälp av internet


D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2011-05-16

Annons

Amerikanska forskare ser en koppling mellan ökad tillgång till internet och ökat missbruk av receptbelagda läkemedel, skriver Vetenskapsradion.

De stater som åren 2000 och 2007 satsade på utbyggnad av bredbandsuppkoppling hade den största ökningen av inskrivningar för vård för läkemedelsmissbruk, i synnerhet narkotikaklassade smärtlindrande mediciner.

Annons
Annons

Samtidigt kunde man i vissa stater se att missbruksbehandling för alkohol, kokain och heroin inte ökat, i vissa fall till och med minskat. Förklaringen till att läkemedelsmissbruket ökat kan också vara att antalet internetapotek som säljer läkemedel utan att följa regler om läkarföreskrifter har ökat.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2015-08-15 00:48 (9 år sen)

    Hej!
    Alltid är det missbrukarna man talar och skriver om. De är en liten minoritet. De som sköter sin medicinering blir rädda av att läsa om dessa missbrukare som styr riktningen mot strängare regler. Varför skall alltid missbrukande minoriteter styra i det här landet? En liten minoritet som totalförstör andras liv, vilket de fullständigt skiter i bara de får bli höga. De som verkligen behöver smärtstillande och kan sköta detta blir nästa offer.
    Mvh
    Ingrid


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.