Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Arbetslös - ökad risk för alkoholproblem

Under 1990-talet förlorade 330 000 svenskar sina jobb. En forskargrupp har följt dem sedan dess och nu visar resultaten av studien att uppsägningarna fick allvarliga konsekvenser för många.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2014-02-05

Annons

Bland de som fick lämna sitt arbete i studien har 16 procent fler dött av alkoholrelaterade sjukdomar jämfört med de som fick behålla jobbet.

– Både bland män och kvinnor har vi sett en högre dödlighet i alkoholrelaterade sjukdomar, säger Marcus Eliason, forskare vid Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2014-02-6 18:41 (10 år sen)

    Ja dagarna blir längre och problemen fler, och att gå sysslolös är inte alls bra för kroppen och inte själen heller. Lätt att gå ner sig och ta till flaskan.
    Jag har själv gort det en gång för tio år sedan, men jag la av och reste mig igen, ingen lätt pers att gå ur ett beroende, men det går om man vill.


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.