Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Barn till missbrukare kan få särskilt stöd

Annons

Barn till missbrukande föräldrar ska få bättre stöd och hjälp. Regeringens utredare, Gerhard Larsson, vill införa specialiserade barnavårdsteam för att barnen som växer upp bland vuxna som missbrukar inte ska fara illa.

Gerhard Larsson har fått i uppdrag av regeringen att se över den svenska missbruksvården, och han har bland annat presenterat en typ av checklista med frågor om alkohol och droger som ska ställas till samtliga patienter. Han föreslår även att de större städerna ska ha specialiserade mödravårdscentraler för gravida med missbruksproblem. Och dessutom vill han ha specialiserade barnavårdsteam som följer barnen från födseln tills de börjar skolan.
- Barnen riskerar kroppsliga skador av missbruket, men ett kanske ännu större problem är de psykiska men som uppväxten i olyckliga psykosociala missbruksmiljöer kan ge, säger Gerhard Larsson till Svenska Dagbladet.

Annons
Annons

Om drygt ett år, i november 2010, ska hans färdiga förslag till förbättring inom missbruksvården överlämnas till regeringen.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons