Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Alkohol kan klassas som den skadligaste drogen

Annons

Alkohol är den skadligaste drogen för en individ och för omgivningen, följt av heroin och crack. Det framkommer i en ny brittisk forskningsrapport som presenteras i medicintidskriften The Lancet.&nbspForskarna bakom studien har gjort en sammanvägning av hur skadliga droger är i Storbritannien enligt 16 olika kriterier. Syftet med detta var att ta fram ett bättre beslutsunderlag för hälso- och sjukvårdspolitiker, skriver Dagens Medicin.


Det forskarna kommit fram till är att alkohol totalt sett är den skadligaste drogen, vilket till stor del kan bero på att den är så spridd och vållar stora skador i missbrukarens omgivning. Om man däremot ser till de skador som endast drabbar missbrukaren själv var crack, heroin och metamfetamin farligare.

Undersökningen visar även att alkohol nästan är tre gånger så farligt som tobak, som är en annan spridd drog.
Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.