Forum Missbruk och beroende


Är antidepressiva läkemedel beroendeframkallande?

Har läst på lite om antidepressiva läkemedel och läst angående folks användning av det , vissa påstår att de är beroende och vissa inte

Nej, det är det inte. Att få utsättningssymtom är inte samma sak som att de ger ett fysiologiskt beroende, dvs abstinensbesvär.


Kullerbytta vad har du för medicinska kunskaper? 
Du kan visst bli beroende av vissa antidepressiva läkemedel, så detta ska kontrolleras av läkare vid både insättning och utsättning!
Ta bara "ciprasmile" som kan ge fruktnasvärda biverkningar och ett beroende, om det inte sköts på rätt sätt. 


Vissa är beroendeframkallande och vissa inte. Hursomhelst behövs det ett recept från psykolog el. dylikt för att ens kunna hämta ut antidepressiva. Säkerligen kommer ju dem informera om medicinen är beroendeframkallande eller inte.
Fluoxetin är ett seratoninhöjande medel som inte alls är beroendeframkallande, dock måste man följa terapeutens ordination om att man ska gradvis höja dosen, annars kan man få biverkningar så som nedstämdhet. 
Som sagt, prata med en psykolog/ läkare/ psykoterapeut, hon eller han kommer informera dig om vilka mediciner som passar dig, vilket behov du har, och om dessa är beroendeframkallande. 


Jossi: jag läser sista terminen på receptarieprogrammet, alltså till farmaceut. Jag har också haft långa och svåra depressioner och gått igenom de flesta antidepressiva preparat.

Jag skulle vilja veta vilka LM som ni menar är beroendeframkallande?

Endast läkare kan ordinera LM.

/ kullerbytta

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons