Fråga Psykologen

Fråga   Psykiatri

Fråga: Vad ska jag göra?

Är särbo med en man som dricker varenda helg och även när han är ledig på veckorna. Jag tycker det bara ökat, han minns inte vad han gjort eller sagt i fyllan. Han ramlar å slår sig börjar dricka tidigt på dan så vid 5-6 tiden är han oftast ¨aspackad¨ och ramlar runt eller ligger på golvet och sover. Man kan inte ta hem folk , ja du förstår, nu är jag ledsen å vet inte vad jag skall göra. Bett han att söka hjälp och att jag finns hos han. Men han vill inte. Det är gött och dricka, får jag till svar. Det finns så mycke jag skulle kunna skriva men vi börjar så här. Har du något bra förslag? Tack på föärhand. ¨Ledsen

Svar:

Det är ju helt klart att du upplever din särbos drickande som ett problem,så låt oss börja där. Dvs vad du kan göra för egen del.Hos oss på Nämndemansgården eller något liknande behandlingshem ,kan du genomgå ett Anhörigprogram , där du får kunskap om beroende och hur det påverkar alla -och framför allt hur det påverkar dig och vad du kan göra åt det.Du får då också tillfälle att prata med andra som upplever liknande situationer.

 

Du kan nå oss på 046-207500Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.