Fråga Psykologen

Fråga   Psykiatri

Fråga: Utsättningssymton

Hej

Efter utsättning av benzodiazepin (Valium/Stesolid) hamnade jag på Maria Beroende på söder, jag hade efter många års användande av i och för sig låg dos av Valium som blev förskrivet 1966. Jag på började utsättningen året innan 2007 och I januri 2008 såvar jag s.k. ren men under tiden för att mildra besvären skrev läkare ut Cipralex och Efexor depot och förmodligen försenade de medicinerna min utsättning.

Min fråga är enkel kan det faktiskt vara så att en person efter så lång användning kan få en anorlunda personlighet ? Kan sömnproblemen bli bestående?

Jag har läst mycket om diazepam och egentligen aldrig kunnat uttyda något vettigt svar men helt klart år att de skapar problem efter att jag har använt dessa mediciner.

Tacksam för en bedömning.

 

Med Vänlig Hälsning

 

Klocckan

Svar:

Hej!
Du har allvarliga frågor, och jag är tyvärr inte rätt person att svara på dom. Du behöver ta kontakt med en läkare eller psykiater som kan förklara hela processen, konsekvenserna och biverkningar för dig på ett tydligt sätt. Klart du ska veta allt detta, det behövs för att du ska känna lite makt i situationen.

Lycka till!
Med vänliga hälsningar

/AnneDu har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons