Fråga Psykologen

Fråga   Psykiatri

Fråga: Tappat lusten

Jag har de senaste tio åren haft stor arbetsbelastning och gick också igenom en skilsmässa för två år sedan. Eftersom jag i grunden är en som kämpat på och försökt se lösningar har jag inte sökt hjälp tidigare. Det är många år sedan det började kännas tungt och nu är energin helt slut samtidigt som det mesta har rasat. Jag jobbar fortfarande på men kommer inte att ta mig i mål om jag inte söker hjälp. Det är några år kvar till pension och det fanns inte i min värld tidigare att jag inte skulle ta mig dit. Jag försöker hålla skenet uppe utåt men nu brister det där också det mesta känns hopplöst.

Av flera orsaker vill jag kunna diskutera min situation anonymt innan jag går vidare och undrar om den möjligheten finns via min försäkring?

 

Svar:

Jag tycker att det är viktigt att du söker hjälp för din trötthet/ utmattning. Alla läkare och psykologer har tystnadsplikt. Och jag är övertygad om att du kan få hjälp att återhämta dig på flera sätt.

Vad gäller försäkringen kan jag inte svara på det - jag kan endast svara på medicinska frågor, vad som gäller för försäkringen måste du höra efter med Länsförsäkringar och den som har hand om sjukförsäkringen där.Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.