Fråga Psykologen

Fråga   Psykiatri

Fråga: Sobril och alkohol

Jag vet att detta inte är rätt sida, men vet inte vart jag ska vända mig. Jag lider av panikångest/hälsoångest och har tagit sobril sedan maj 2010. Jag tar 4st 10mg dagligen, då min läkare säger att jag ska äta dom. Jag ska åka på en kryssing med min man den 22maj och de bjuder på champagne och annat att dricka då vi firar bröllopsdag. Jag undrar om jag kan dricka alkohol och ta mina mediciner som vanligt, eller om jag borde ta sista medicinen ca 19:00 dagen innan, alltså 21maj, och strunta i att tar sobrilen den dagen jag ska åka?

Jag vill ha kul på båten då det är första gången jag och min man gör nått tillsammans. Jag har läst att om man blandar sobril och alkohol kan man få andningsdepression, jag vill inte riskera detta. Om jag då är utan sobrilen i  ca15timmar, då borde det väl inte vara någon fara? Jag har kunnat ta ett glas vin eller en öl, men det har stannat där. Nu vill jag njuta av att vara barnledig och att vi äntligen gör något tillsammans. Jag har varit utan sobrilen för att testa hur jag mår, visst går det bra, men det är jobbigt men abstinensen. Hur länge sitter medicinen i kroppen?

Svar:

När det gäller mediciner man får utskrivet av läkare bör man ställa alla sina frågor till den läkaren. Men generellt bör man undvika alkohol i samband med medicinering av det slaget.Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.