Fråga Psykologen

Fråga   Psykiatri

Fråga: Att hitta sin dröm

Kort och gott, hur går man från vilsen till funnen?

 

Mitt stora problem i livet är att jag inte vet vad jag vill göra...jag bara flackar omkring. Folk säger : skaffa en plan! Vad för plan? Vad vill jag? Ingen aning...

Svar:

Hej!
Det kan vara otroligt svårt för många att tänka runt sig själv och formulera en plan. Men det är inte alls omöjligt - och rätt önskvärd. Det är lättare att känna att man åstadkommer saker om man har mål, uppleva att man är på gång, känna ett driv och så vidare.

Jag rekommenderar dig att hitta en samtalskontakt som kan hjälpa dig att hitta ord och formuleringar runt dina drömmar och behov, talanger och styrkor. Det är skönt att ha en riktning i livet, även om det inte är nödvändigt att vara superamitiös och allt det där.

Börja med att kontakta din husläkare, så kan du se om din vårdcentral har en psykolog eller kurator du kan prata med. Om inte, googla fram någon i närheten av där du bor och boka in ett samtal. Du märker fort om ni får en bra arbetsrelation och om du får energi av att vara med den personen. Och då är det bara att köra till du är "funnen"!

Lycka till!
Med vänliga hälsningar

/Anne