Forum Psykiatri


Forumtråd: Utsättning av Venlafaxin.

Jag har under 15 års tid medicinerat med Venlafaxin, 75 mg per dag. Det har jag fått för att få bukt med ångest och depression. Jag mår bra och har så gjort under ett antal år. Jag har försökt sluta med medicinen vid två tillfällen och det gick väl ”sådär”, började med den igen eftersom sömnen, ångest och depressionen blev värre. För att göra en lång historia kort: Jag vet nu att Venlafaxin är bland de svåraste antidepressiva att sätta ut p.g.a svåra utsättningssymptom. Jag har läst att man måste sätta ut den väldigt långsamt - t.o.m ta ut ett korn ur kapslarna...Nu vill jag höra hur du som har lyckats sätta ut Venlafaxin på ett lyckat sätt har gjort, med stöd av läkare förstås.
Jag vill inte att ni skriver om vilket ” rävgift’ Venlafaxin är. Det har jag redan läst om, alltför många berättelser, tyvärr.
Jag vill ha hjälpsamma berättelser om hur mycket?, hur lång tid?, livsstilsförändring?, ev hälsokostoreparat. Ja allt som bidrog till att just du klarade av att sluta med Venlafaxin efter en längre tids användning och mår bra nu.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons