Forum Psykiatri


Tung/borta/trött i huvudet

Hej!Har på senaste tiden vid olika tillfällen känt mig borta/dåsig/tung och trött i huvudet. Kan inte koncentrera mig med blicken och det känns snurrigt och lite yrt i huvudet. Spänner även i huvudet som vid huvudvärk. Ungefär samma känsla som när man är lite berusad med en touch av huvudvärk eller en bakfylla.Har fått det lite då och då innan, men inget jag brytt mig speciellt mycket om då jag endast trott att det var på grund av att jag var trött.Men sedan 2-3 veckor tillbaka har jag haft det varje dag, börjar oftast vid sen förmiddag/tidig eftermiddag och sitter för det mesta kvar ända tills jag går till sängs på kvällen. Allt detta är väldigt utmattande, känner mig trött och vill bara lägga mig och sova hela tiden.Undrar om någon har nån idé om vad detta kan bero på? Är det endast psykiskt eller kan jag möjligtvis ha någon vitaminbrist eller liknande?Har googlat runt lite och känslorna jag upplever stämmer ganska bra in på ångest. Jag är annars nöjd med min tillvaro och livet så förstår inte varför jag skulle ha ångestkänslor då?Tänker på detta hela tiden, känslorna blir värre ju mer jag tänker på det. Så jävla jobbigt rent ut sagt, känns som jag är i en bubbla och inte hänger med på vad som händer runtomkring. Vill bli av med denna skiten och känna mig levande igen!Vad tror ni det kan bero på, bör jag uppsöka en psykolog?Uppskattar alla svar!Kan även tillägga att jag ska till en läkare på fredag angående detta men skulle även vilja höra vad ni här tror? Eller om det finns någon som blivit hjälpt som har upplevt samma känslor.Mvh Spiele

Hej!
När du är till läkaren be att få kolla dina järndepåer (provet heter ferritin). Lågt järn kan ge många olika symptom och jag har upplevt liknande som du. Jag hade hjärndimma, okoncentrerad, orosattacker, seg i huvudet, förlamande trötthet och ibland yrsel så det kändes som jag trampade luft när jag gick. Både män och kvinnor kan ha lågt järnvärde även om blodvärdet (Hb) är bra. Läs gärna mitt inlägg på forumet "alla kvinnor borde testa sina järndepåer".
Lycka till på fredag!


När du säger att det "stämmer med ångest" så har du både rätt och fel. Alla människor reagerar olika när de upplever ångest. Vissa känner ångest i magen, andra känner det i huvudet osv. Om det är ångest så upplever du ÅNGEST.


Hur har dina besvär gått? Är det bättre ? Har du fått någon diagnos?
Har haft nästan exakta symtomen du beskriver men ja är även trött 24/7 fast jag sover 7 eller 10 timmar, på ett dygn.
Ja har vart hos läkaren för ett år sedan, men fick ingen hjälp då mina blodvärden var bra. Ska till läkaren strax igen då det blitt jobbigare.


Hej,
Hur har det gått för alla här inne? Jag har själv liknande symptom och undrar vad ni hade och om ni blivit av med besvären.


Jag känner exakt allt som du har beskrivit och jag har varit hos doktorn och har bra värden och ingen järnbrist, lite lågt värde i sköldkörteln på något sätt så ska dit igen och ta nya prover för det. Har haft såhär i flera veckor och orkar verkligen inte. Har en konstant overklighetskänsla som att inget jag gör är verkligt och det känns som att tiden går onormalt fort (vet dock ej om det har med ämnet att göra)


Jag känner också igen detta. gjort otaliga blodtester och allt visar normalt. vet inte vad mer jag ska göra...


Känner mig precis likadan.
Har nästan som sjögång i huvudet och kan inte koncentrera mig.
Är galet trött men kan ändå inte sova ordentligt.
Har även tryck i huvudet som flyttar runt .
Känner mig oskärpt som om jag vore full eller riktigt bakis.
Detta har hållit på i ett par månader och är skitjobbigt.
Det känns i mellan åt som att jag skall tappa förståndet helt och det tär enormt på psyket.
ibland vill man bara gråta av utmattning.
Jag har också lämnat massa blodprov som inte visat något.
Är det någon som fått svar på vad det beror på ?
//Stefan


StefanH, det där som bakis känner man också igen. Koncentrationssvårigheter, minnesproblem också. Det jag har fått reda av läkarna är att det är stressrelaterat då de inte kunnat hitta nått på proverna. Se över om du kanske har ett stressigt tillvaro och om du i få fall kan ändra åå något. Utmattningssyndromet har också liknade symtom...


Det här känns helt overkligt, jag har googlat och googlat de senaste månaderna men hittar ingen som beskrivit mitt mående/trötthet så väl som i den här tråden. Jag känner igen mig EXAKT och jag känner att jag inte riktigt är "här" i nuet utan känns som jag druckit alkohol och detta är trots 8-10 timmars sömn (ibland även mindre för att testa om det försvann med färre sömntimmar). Jag har gått och testat det mesta järn, ämnesomsättningen, sköldkörteln men inget har visat något avvikande trots att jag verkligen känner att något är fel då jag känt mig konstant trött/borta sedan min semester i september. Det beror verkligen inte på stress eller något annat ångestrelaterat då jag känner mig precis som vanligt när det gäller min motivation/personlighet och jag är allt annat än stressad och har aldrig varit en sådan person...Det enda som är skillnaden mot förr är just tröttheten och jag är så desperat efter vad som är fel då det inte kan bli bättre förrän läkarna vet felet. Jag tar därför gärna emot tips om det är någon som fått något förslag av läkare vad orsaken kan vara :)


Hur går det med "bakfyllan"


Är det någon som har fått svar på vad det kan bero på? Har haft exakt samma känsla som många av er beskriver i två års tid nu, och det gör en galen till slut. Det där med att man känner sig full hela tiden känner jag verkligen igen. Har skitsvårt att koncentrera mig, orolighetskänslor, "trampar luft", känner mig trögtänkt, overklighetskänslor (det värsta tycker jag) etc etc..Har funnits enstaka dagar, och ibland veckor, där det har känts som vanligt. Men nu har man nästan vant sig med att det kommer komma tillbaka. Känns lättast när man är ensam, tycker alltid att det snurrar på mer när jag ska träffa folk. Dricker mindre och rör på mig mer, men utan tydliga resultat. Vore väldigt tacksam om någon kunde komma med feedback/resultat hur det har gått.


Jag har fortfarande inte fått svar från mina blodprov (har tagit 3 olika stycken) är verkligen jätte desperat att veta VAD DET ÄR för precis som det beskrivs ovan blir det mycket värre när jag är ute och pratar med folk för det känns som om jag är omringad av massa dimma i huvudet. Jag hoppas verkligen att det finns svar på vad som orsakar detta så om det är någon som vet något skulle jag vara SÅ tacksam.


Anniiies, hör gärna av dig efter du har fått svaren. Eller om någon har tips på hur ni lindrar känslorna..ni kan även maila om ni vill, tack. Jag är rätt säker på att det är stressrelaterat, även om jag inte är en lättstressad person. Alla symptomen finns där typ (och verkar nära relaterat till ångest/utmattning). Det "utlöstes" under en period då jag jobbade VÄLDIGT mycket med mitt företag, samt drack några öl nästan varje kväll för att kunna koppla av..


Fick diagnosen utmattningssyndrom och blev helt sjukskriven i några veckor. Jobbar nu halvtid sedan ett par månader och det funkar ganska bra. Fick även "lyckopiller" setralin som jag käkat sedan i julas. Åkte på blindtarms inflammation oxå och fick operera bort den. Det konstiga är att när jag vaknade efter narkosen så mådde jag mycket bättre i skallen. Precis som att jag blev nollställd av djupsömnen. Sjögången i huvudet är borta nu, men känner mig fortfarande inte helt skärpt. Så fort det blir lite stressigt med fler saker att göra samtidigt så blir det helt grötigt i huvudet. Är fortfarande grymt trött men kan inte sova ordentligt. Går även hos en psykolog vilket kändes konstigt i början, men känns väldigt bra nu. Blir långsamt bättre och jag känner för första gången på länge att det finns ett slut på eländet. Har insett att sömn är jäkligt viktigt och jag tror att jag hamnade i detta pga långvarig sömnbrist. Jag har jobbat på i över 20 års tid utan att vila ordenligt. När jag varit ledig så har det altid varit festande eller andra aktiviteter och aldrig ordentligt med sömn. Till slut måste man inse att man blivit äldre och måste vila ibland.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons