Forum Psykiatri


Tung/borta/trött i huvudet

Hej!Har på senaste tiden vid olika tillfällen känt mig borta/dåsig/tung och trött i huvudet. Kan inte koncentrera mig med blicken och det känns snurrigt och lite yrt i huvudet. Spänner även i huvudet som vid huvudvärk. Ungefär samma känsla som när man är lite berusad med en touch av huvudvärk eller en bakfylla.Har fått det lite då och då innan, men inget jag brytt mig speciellt mycket om då jag endast trott att det var på grund av att jag var trött.Men sedan 2-3 veckor tillbaka har jag haft det varje dag, börjar oftast vid sen förmiddag/tidig eftermiddag och sitter för det mesta kvar ända tills jag går till sängs på kvällen. Allt detta är väldigt utmattande, känner mig trött och vill bara lägga mig och sova hela tiden.Undrar om någon har nån idé om vad detta kan bero på? Är det endast psykiskt eller kan jag möjligtvis ha någon vitaminbrist eller liknande?Har googlat runt lite och känslorna jag upplever stämmer ganska bra in på ångest. Jag är annars nöjd med min tillvaro och livet så förstår inte varför jag skulle ha ångestkänslor då?Tänker på detta hela tiden, känslorna blir värre ju mer jag tänker på det. Så jävla jobbigt rent ut sagt, känns som jag är i en bubbla och inte hänger med på vad som händer runtomkring. Vill bli av med denna skiten och känna mig levande igen!Vad tror ni det kan bero på, bör jag uppsöka en psykolog?Uppskattar alla svar!Kan även tillägga att jag ska till en läkare på fredag angående detta men skulle även vilja höra vad ni här tror? Eller om det finns någon som blivit hjälpt som har upplevt samma känslor.Mvh Spiele

Hej!
När du är till läkaren be att få kolla dina järndepåer (provet heter ferritin). Lågt järn kan ge många olika symptom och jag har upplevt liknande som du. Jag hade hjärndimma, okoncentrerad, orosattacker, seg i huvudet, förlamande trötthet och ibland yrsel så det kändes som jag trampade luft när jag gick. Både män och kvinnor kan ha lågt järnvärde även om blodvärdet (Hb) är bra. Läs gärna mitt inlägg på forumet "alla kvinnor borde testa sina järndepåer".
Lycka till på fredag!


När du säger att det "stämmer med ångest" så har du både rätt och fel. Alla människor reagerar olika när de upplever ångest. Vissa känner ångest i magen, andra känner det i huvudet osv. Om det är ångest så upplever du ÅNGEST.


Hur har dina besvär gått? Är det bättre ? Har du fått någon diagnos?
Har haft nästan exakta symtomen du beskriver men ja är även trött 24/7 fast jag sover 7 eller 10 timmar, på ett dygn.
Ja har vart hos läkaren för ett år sedan, men fick ingen hjälp då mina blodvärden var bra. Ska till läkaren strax igen då det blitt jobbigare.


Hej,
Hur har det gått för alla här inne? Jag har själv liknande symptom och undrar vad ni hade och om ni blivit av med besvären.

Annons
Annons
Annons