Forum Psykiatri


Forumtråd: Tryck/konstig känsla i lungorna

Hej Sedan slutet av September så har jag haft ett tryck kring bröstet och en konstig känsla över och under högra bröstkorgen. Som om det var något där och störde. Gick till läkaren och hon lyssnade på min lungor, men då det här trycket och känslan hade en förmåga att försvinna och komma i omgångar så tyckte hon att det var psykologiskt och ångest och gav mig psykofarmaka. Jag har av lite olika skäl dock inte tagit medicinen och gått igenom en höst med omgångar där jag har känt besvär i olika delar likt symptomerna för ångest. Efter en lugn och trevlig jul och mellandagsperiod så har dock besvären börjat igen efter nyår och känslan är att det är värre. Har dock läst och fått reda på att ångesten kan byta skepnad och det har jag själv upplevt under hösten med allt från hjärtklappning till andningssvårigheter. Men för första gången så känner jag att den börjar störa min sömn. När jag vaknar pga en dröm eller nödig och försöker somna om så känner jag att jag kvävs eller inte får tillräckligt med luft och slutar oftast med att jag inte kan somna om för rädslan av att sluta andas i sömnen. Nu är min fråga till er här på forumet. Från vad jag har beskrivit, kan det vara något annat än ångestrelaterat? Jag funderar på att ringa läkaren igen och fråga om en lungröntgen och eventuellt annat test hon tror kan vara lämplig. Men jag lider som sagt av ångest och har inte tagit medicinen som skall hjälpa, så jag vet inte om hon anser det vara befogat. Hon har redan stämplat mig som hypokondriker.

Jag har EXAKT samma problem fast i vänstra lungan. Började för snart sex månader sedan, kommer av och till, och läkarbesöken ger inget direkt svar. Fick genomgå en lungröntgen i höstas, men inget verkade konstigt. Tycker inte själv att jag har psykologiska besvär, så jag tycker detta är mycket märkligt. Mitt tillstånd börjar nu bli mycket irriterande, då det stör det vardagliga livet. Vore också tacksam för förslag på hur jag ska förbättra min situation. Träna? Medicin? Något borde ju kunna lindra?


Jag brukar också ha typ som ett tryck över bröstet och så känns det lite jobbigt att andas.... vet inte vad det är...


Absolut ett ångesttillstånd haft samma sak led fruktansvärt då man går omkring o tror man sak dö när man sover. Man ligger o lyssnar på hur man själv andas och får för sig att man slutar och då typ "hjälper" man till att andas drar luften ut o in till slut hyperventilerar man o blir yr...Man hittar fel överallt och klart det gör ont i lungorna. Har ätit lugnande för detta men det är ändå bara en tillfällig lösning. Ångest bottnar sig i något annat och det är bättre att försöka reda ut vad. Att gå till en teraeput/kurator brukar funka men det kan ta tid...flera år. Ångest "förflyttar" sig som du beskriver o tar nya skepnader...den är lömsk. Sök tid att få prata med kurator eller liknande och är du inte helt emot medicin så ta den tillfälligt så du får sova.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons