Forum Psykiatri


Forumtråd: Trött o gäspar? Nån mer?

Hej. Jag är trött o orkeslös hela tiden, jag gäspar konstant. Har svårt att koncentrera mig/fokusera, är otålig, samt lite lättirriterad. Sover o äter. Jag har ingen feber eller liknande, samt tagit 11 rör blod på vårdcentralen o allt såg bra ut.

Börjar därför tro att detta kan va psykiskt relaterat på något sätt, kan det stämma? Någon som har liknande besvär?

Syrebrist till hjärnan, cirkulationsstörningar? Allmänläkare, neurolog, endokrinolog kan man tänka på till först. Jag hade cirkulationsstörningar och kunde gäspa 9 ggr efter varandra och kände mig trött hela tiden. Tyvärr är det alltför ofta som andra och man själv kan börja tycka att det är psykiskt. Jag tror mera på att du har syrebrist till hjärnan som beror på cirkulationsstörningar. Jag hoppas du får hjälp snart.


Hej!
Jag är också hela tiden trött, sen många år tillbaka o orkeslös, irriterad på allt o alla, kan inte koncentrera mig har ont i hela kroppen o i nacken. Sover bara några timmar per natt sen jag var yngre så jag tror min kropp är van. Har också tagit cipramil o Zoloft mot depression men inget har hjälpt. Vet inte vad jag ska göra har tröttnat på att vara trött.

Ska jag också säga till min dr om cirulationsstörningar???


Hej på er "trött o orkselös"..
Förslag är att verkligen kontrollerar er sömn. Snarkar ni, har ni besvär med sömnuppehåll? Om familj kan hjälpa er att kolla ev snarkning och ni faktiskt gör det- ta kontakt med Vårdcentral, begär en sömnutredning. Andra sjukdomar - diabetes, högt blodtryck-höga blodfetter, kraftig övervikt, listan kan göras lång och tyvärr påverkas sömnen av andra sjukdomar, men kolla er sömn trots att ni säger ni sover bra. Sömnbesvär kan ge problem medmuntorrhet, irritation,huvudvärk, eller då man ex vill sova på dagen för att orka o är lika trött på kvällen iaf.
Lycka till!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons