Forum Psykiatri


Tänker för mycket

Hallå.. Jag är helt ny här och måste erkänna att det känns lite konstigt. Har bara ett problem, som känns stort ibland, men när jag jämför med anfdra här så känns det inte som shieet. Ok, jag har ett problem, jag tänker för mycket tror jag, vissq saker fäster sig och kan bli en besatthet, det förstör mycket för mig. Hade en Panikattack för 1 år sedan, trodde sedan jag hade panikångest när jag tänkte på hjärtattack och så sedan. Men har sedan läst på sådana här forum och konstaterat att jag nog inte har panikångest, för jag har aldrig panik, bara känner något och så tänker jag på hjärtattack eftersom det var det jag trodde jag fick under panikattacken. Ganska konstigt eftersom jag vet egentligen att det inte är farligt. Känner någor litet snabbt i bröstet, men får alderig panik bara tänker på det och där är problemet, detta gäller även andra saker. Tänkte för någon månadsen att en balle var förstor och tänkte franatiskt på cancer. "Besattheten" behöver inte häller alls handla om fysiska saker, det kan vara att någon säger något som jag hänger upp mig på. Men tänker mycket i allmanhet men med just detta är det jobbigt. sooo. what to do? Är jag bara allmänt mesig som måste tuffa till mig mentalt? I think so, men hurfan då?

Hej du kanske bara ha ångest och inte panikångest, Då får man hjärtklappningar man kan känna sig yr och svimfärdig och trötthet och minnnesluckor.


ja, jag vet inte, saken är att jag är en väldigt lyckliig och glad person fram tills jag känner någon ovanlig smärta. tack för svaret btw


okis de är ju inte lätt att veta vad de är :/ men hoppas att du kommer att må bättre


Du behöver inte tänka att du är "allmänt mesig", bara det ger skuldkänslor. Panikångest-attacker är hemska, beroende på hur illa det är, men de är "ofarliga", men det betyder ju inte att de är mindre otäcka för den som har det. Att ständigt gå och tänka på det, och uppleva det, blir till en svår plåga som sätter djupa spår. Har du någon medicin som du tar varje dag, vid behov?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons