Forum Psykiatri


Stesolid ett helt liv

Skulle det vara möjligt att gå på Stesolid (Diazepam) ett helt liv? Vad för komplikationer kan uppstå? Jag är mer än vad vid Benzodiasepiner men har aldrig gått på det en längre tid än 1 månad och då fungerade det klockrent, jobbig avtändning men det får man ju ta.

har gått på stesolid i nästan 30 år mår väl rätt bra på dem men kroppen blir ju tillvand och ja abstinensen är ju som sagt ingen höjdare.........


Tack för ditt svar! Mitt problem är att jag stammar, har gjort det sedan jag var 10 år gammal, har provat allt med talpedagog osv, det enda som funkar är Stesolid, mitt liv är ohållbart och har varit så sedan jag var 10 år gammal. Får jag fråga vilka doser du går på i dagens läge? Och vilka doser du startade på?


En fråga till, du känner dig inte dimmig eller så? Visst blir man väl lite dimmig men vore ju inte så kul om du nån gång bestämt dig för att sluta sen har du minnesluckor på 30 år :/ När jag avgiftades från Benzo för nåt år sedan så mindes jag inte perioden jag gick på 100mg per dag, alltså löjliga mängder. Planen nu är ju att gå på 5 eller 10mgs doser.


Jag har också gått på stes och andra bensodiazepiner i ca 30 år. Försöker nu trappa ner och sluta med dem. Det är lite grann som att gå i en dimma om man som jag tagit 30 mg per dag av stesolid under lång tid, men de lindrar min panikångest och gör mig lugnare förstås. Dock ska jag nu trappa ner stes och göra en ADHD-utredning för att se om min rastlöshet kan ha sin orsak där.


MedusaEtt: Okej ja det blir ju lite dimma på en sån mängd, hur har du lyckats hålla toleransen i shackt efter 30 år? Och vilken dos började du med? Det är inte ångesten jag kommer försöka medicinera bort, det är att jag ska bli lugnare och stammar mindre samt känna mig mer bekväm i sociala situtationer. Jag tycker att Stesolid håller i sig 2-3 dagar efter intag, det är mest dagen efter jag mår som bäst, premedicinering vill säga. Om jag skulle ta Stesolid Måndagar och Onsdagar, sedan ingenting på helgerna, skulle jag kunna hålla i toleransen någorlunda? Tack för ditt svar! :)

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons