Forum Psykiatri


social fobi/paranoid schizofreni?

Det du skriver hade likaväl kunnat vara min egen beskrivning om mig själv, skrämmande! Trodde jag hade blivit galen och när de satte personlighetsstörning på mig så har jag typ tänkt, OK jag e dum i huvudet, får leva med detta resten av mitt jävla liv. Har du fått nån som hjälpt dig med detta? Själv har jag gett upp, pallar inte hålla på o bråka om nån hjälp som ändå inte finns. Önskar dig lycka till o hoppas det löser sig bättre för dig!

Jag har själv haft socialfobi, eller rättare sagt har. Jag svarade bra på en antidepressivtablett som heter citalopram. Nu äter jag bara en underhålls dos på 10 mg dag o mår kanon . Hoppas att det ordnar sig för dej oxå.


Nej, jag har pratat med skolpsykolog, funkar inte... Orkar inte gå till Um, jag har just nu brytit allt kärleks kontakt med alla och är neutral med allt. Orkar ingenting, tänker leva med skiten livet ut...


Hej! Något som har hjälpt för min sociala fobi är att gå i kognitiv beteendeterapi. Där får jag stöd och hjälp att sortera ut vad som är jobbigt och jobbigast, för att sedan försöka hitta sätt att klara av besvärliga situationer. Länkar en sida med info om det, så kan du se mer vad det är.


kom ju ingen länk, testar igen.. http://www.kbtiutveckling.se/vad-ar-kbt


Låter som social fobi. Känner igen dina symtom till fullo och tror att KBT är grejen för dig tror jag. Gå till din husläkare (boka in en tid om du orkar vänta, men gå annars dit när de har akuttid, eller drop-in som vissa har, så att det blir av (om du är som jag så hinner du annars ångra dig)). Säg att du tror att du har social fobi och berätta om hur du mår. Berätta precis som du skrivit här, och dölj ingenting. Kanske kommer läkaren fram till att du har något annat problem - depression?? Hur som helst så ska du inte behöva må som du gör och jag tror att sjukvården på sikt kan hjälpa dig. Jag hoppas du har någon vän du kan prata med åtminstone. Om man inte får behandling via landstinget så kan man ju bekosta sådant själv. Ja, det är dyrt - men det är den bästa investeringen i sitt liv. För vissa är det förstås omöjligt om man har en tuff ekonomi, men kanske kan du spara ihop pengar... Livet ska levas, inte bara uthärdas!


Fobisk personlighetsstörning fick mig via en insikt in i psykos paranoid schizofreni. Det var 15 år sedan. Jag har aldrig blivit diagnosticerad fått hjälp för personlighetsstörning men har diagnosen schizofreni. 


Frågade netdoktorn om kopplingen mellan fobisk personlighetsstörning och schizofreni för några år sedan. Han var nedlåtande och hade dessutom fel. Världens sämsta svar

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons