Forum Psykiatri


Parkisonism av Cisordinol

Jag får sedan i September Cisordinol i injektionsform var fjortonde dag, det är ett neuroleptikum mot psykoser. Men för en tid sen har jag fått svårt med vissa rörelser som att borsta tänderna vilket är helt omöjligt om jag inte har en eltandborste och svårt att tvätta mig samt att tex skära en pizza. Det blir stopp i rörelseschemat och jag får ingen kraft i armarna. Det är väldigt frustrerande och jobbigt. Som sist jag var ute och åt pizza då jag fick be om hjälp att skära den eftersom jag inte kunde det. Så nu undrar jag om det finns fler som drabbats av detta och om det kanske är en neurologisk åkomma och inte beror på medicinen ?

Hej! Biverkningarna av neuroleptika kan vara parkinssonliknande.Det finns hjälp att få i form av medicin mot biverkningarna.Visserligen blir det mer piller men det är superviktigt att INTE sluta med neuroleptikan utan att vara överens med sin doktor.Prata med honom/henne om dina besvär,det finns hjälp att få. Lycka till! Yoki


Tack yoki för ditt svar, ja jag ska prata med honom så fort som möjligt för så här kan man inte ha det. Man får nästan panik.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons