Forum Psykiatri


Oerhörd brist på empati?

Jag har sett det mesta på internet vågar jag påstå. Allt från halshuggning, självmord och mord som filmats. Det som gör mig fundersam är att jag känner väldigt lite från dessa saker. Jag tittar och avger som mest en reaktion genom att rynka ögonbrynen och dra på mungiporna. Men så fort filmen eller klippet är slut så går jag tillbaka med vad jag höll på med tidigare och tänker inte mera på vad jag nyligen sett. När min bror kom hem mitt i natten och grät för att han hade hittat sin flickvän i säng med en annan person kunde jag inte känna någonting för honom knappt. När han senare bad mig att fortsätta med det jag höll på med så satte jag på mig mina hörlurar och fortsatte titta på filmen jag kollade på innan han kom in. Ibland känns det som jag känner ingenting inom mig och jag har börjat tvivla på att jag ens hade känslor för tjejen som jag tidigare hade ett förhållande med, men som sprack eftersom hon ansåg att jag var falsk. (Kanske stämmer att hon genomskådade mig?) Kan jag ha lurat mig själv att jag var kär i henne, är sånt möjligt? Vad tror ni kan ligga bakom detta beteende? Vad kan jag göra åt det? Hjälp

Jag är också likadan, känner ingen empati alls nästan. Jag ligger inte som på din nivå, men distanta människor och nära vänner bryr jag mig inte så mycket om, bryr mig inte så mycket om vad som kan hända mig heller. om du är i puberteten/tonåren, så kan det ha med identitet sökandet att göra. ... adjö!


Jag brukar också titta på sånt, har du ukrainarna som i 17 minuter hugger ihjäl en man med skruvmejsel och skiftnyckel? Gav mig ingen känsla alls. Är just nu under utredning för personlighetsstörning så det kan förklara saker. Har svårt att se folk som annat än objekt. Ett STORT undantag är små barn och människor som delar samma psykiska lidande som jag,vare sig det är deppression,ilska,antisocialitet eller annat så känner jag samhörighet med er som är utanför och annorlunda. Dock anses det ej stört eller onormalt att se mutilerade lik,skändade barn och våldtagna kvinnor. Man kan se på detta och ej reagera,samt ändå vara en kärleksfull mor eller far åt sina barn. Det är en skyddsmekanism.


Svårt att säga vad du kan göra åt det.. speciellt om man inte sökt svar hos nån specialist. Här kan ju folk bara spekulera. Men jag lever i direkt närhet med någon som har svår borderline. Främsta tecknet på det är just bristen på empati mot medmänniskor. Denna personen tittar också på sånt. Reagerar inte alls. Men som sagt.. du behöver ju inte ha borderline för det. Vill du verkligen ha svar hade jag sökt hjälp. FArligt att sätta egna diagnoser. Tycker jag i vart fall.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons