Forum Psykiatri


Lyrica..

Hej! Undrar om någon har erfarenhet utav lyrica vid ångeastsydrom typ gad?

Hej! Jag har använt Lyrica sen ett par år tillbaka, det funkar väldigt bra för mig. har haft ångest i många år och fått flera olika mediciner men hade tur att få träffa en bra läkare till slut som förstod att det var syndromet gad jag led av.


Tack för svar:) . Hur lång tid tog det innan du fick full effekt? Vilken dos har du? Hade du några biverkningar i början?, gick biverkningarna över med tiden i så fall?


eftersom jag har fått olika mediciner i nära 20 års tid märkte jag inte av några biverkningar..tar 300mg 2ggr/dag +100mg sertralin, som jag haft i många år mot panikångest


600mg/dag, det låter som en hög dos! Jag är lite rädd för att behöva ta så hög dos...Men vi får se vad som händer.


Hej, jag har också Lyrica 300mg 2ggr/dag och 150mg 1g/dag. Man får ju trappa upp till den dos som passar en. Apropå biverkningarna så försvann de med tiden, c.a 2 veckor tror jag det var. Jag kände mig då lite berusad alltså vinglig och så. Nu måste jag säga att Lyrica har fungerat väldigt bra för mig men jag har en vän som har det tvärtom hon mår sämre av den. Lycka till!


Hej! Fråga till Too-ticki! Vill du berätta vad för besvär du tar lyrican för?


Jag har ingen riktig diagnos än.. Mycket ångest och oroligheter. Depressioner och olust och obehagskänslor i flera år. Blev kanske inte så mycket tydligare för dig, GAD har någon läkare kallt mitt tillstånd men det är ju också bara ett samlingsnamn.. Så jag vet inte helt enkelt! :)


Ok, Tack för svar Too-ticki..


Ingen annan här som har erfarenhet utav lyrica? Höjde dosen häromdan från 2x75mg till 2x150mg, å jävlar vad flummig jag kände mig när jag var ute å gick på stan, kände mig nästan full fast jag kunde tänka klart..Har mer energi till att göra saker, städade hela lägenheten klippte mig själv, lagade mat till familjen,badade barnen... Den där ihållande ångesten har försvunnit! Får nu bara stresss och ångest påslag i vissa situationer... ska vänta några dagar sen får jag se vad son händer med doseringen.. Hejsvejs.


thx1138Ingen annan här som har erfarenhet utav lyrica? Höjde dosen häromdan från 2x75mg till 2x150mg, å jävlar vad flummig jag kände mig när jag var ute å gick på stan, kände mig nästan full fast jag kunde tänka klart..Har mer energi till att göra saker, städade hela lägenheten klippte mig själv, lagade mat till familjen,badade barnen... Den där ihållande ångesten har försvunnit! Får nu bara stresss och ångest påslag i vissa situationer... ska vänta några dagar sen får jag se vad son händer med doseringen.. Hejsvejs. Vad härligt att det verkar fungera för dig! Flummigheten försvann för mig rätt snabbt... Men att orka göra saker höll i sig :)


Ätit lyrica mot ångest. Tog 25mg/dag. Funkade bra. Tar den vid behov.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons