Forum Psykiatri


Forumtråd: I behov utav hjälp

Jag vet längre inta vad jag ska ta mig till oxh jag vänder mig hit för att fohoppningsvis komma fram till någon slags lösning.
Det handlar om min mor som lever med bipolär sjukdom. Hon mår fruktansvärt dåligt och hennes medciner verkar inte bita på henne då hon dippar väldigt kraftigt och går upp väldigt högt. Jag har bett henne att prata med en läkare men hon verkar inte bry sig så speciellt mycket. Hon bara trycket i sig dom här pillerna dom inte gör någon skillnad. Hon är också sjukskriven och lever i ett litet hus i Skåne. Nu har det börjat gå över styr och jag börjar känns mig hopplös. Hon har slutat att s hand om sig själv. Hygienen är på botten och det ser ut som fan rent ut sagt hemma. Hon städar eller diskar knappt då hon inte orkar och det är en syn för sig själv när man kommer dit. Hon har feber cirka två gånger i månaden och ont i kroppen men vägrar Att besöka en läkare. Hon faller mer ner i en djupare ångest faktor. Det känns inte som om hon är ärlig emot sin läkare på psykiatrin och dom verkar inte heller ta henne på allvar dock så har hon heller inte bett om stöd så som samtal eller behandling. Som dotter så gör det så ont att de sin mamma sjuka så Långt ner och inte se det själv. Min fråga är då. Kan lan vända sig eventuellt till socialen eller kommunen för att få stöd eller ringa psykiatrin? Jag känner mig hopplös och ber om hjälp.

Tacksam för svar

Hej, det låter som hon skulle behöva hjälp av en boendestödjare för att kunna ta hand om sig själv bättre. Jag tycker du ska ringa kommunens socialtjänst och berätta om din oro. Lycka till.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons