Forum Psykiatri


Hypokondri eller på riktigt?

Jag har under en längre tid mått ganska dåligt över min hälsa och har på senare tid börjat fundera på om det sitter i psyket. Är idag 28 år ung och lever annars ett fantastiskt liv med sambo och goda matvanor och motion. Jag har alltid vart frisk och har sen min födsel i princip aldrig vart sjuk, inte ens som barn. Krämpor kommer med åren, det vet vi alla. Och dem har även drabbat mig. Jag har haft ont i ryggen en längre tid, i huvudet och nu senast i brösten. Har vart och tagit prover vid två tillfällen i mars och april och allt har alltid vart normalt.
Nu när ryggen fortfarande värker och brösten ömmat i över två veckor och huvudverken gör sig påmind, blir jag rädd igen. Rädd för att något hemskt drabbat min kropp. Jag är rädd för att uppsöka sjukvård då jag precis vart där. Jag får panikångest ibland och tror det är något allvarligt fel. Jag googlar och är du inte gravid så har du cancer. Det är iprincip DET ENDA som kommer upp JÄMT. Så jävla skrämmande.
Jag är idag rädd för att somna ibland, rädd för att jag ska dö. Jag vet inte vad jag ska ta mig till? Känner någon samma sak, vad gör man? Vad skiljer dessa två punkter i min rubrik åt? Hur vet man att det är psykiskt och inte fysiskt? Vart går gränsen för vilka signaler kroppen utger som man ska ta på allvar och inte? 

Alla signaler som man inte kan hitta någon anledning till skall egentligen tas på allvar. Jag tycker att du skall gå till en psykolog eller läkare och berätta att du misstänker att du lider av Hypokondri. Det värsta du kan göra är att googla symtom för det är sällan att det stämmer.
Lycka till!


Lider själv av panikångest, gad och hypokondri. Jag kan ha flera olika sjukdomar om dagen. Läser jag om någon sjukdom så har jag den också eftersom jag då framkallar de symtomen själv. Det är jättejobbigt.


Har blivit behandlad för en depression för inte så länge sedan och alla mina kroppsliga besvär som jag hade innan behandligen försvann i samband med behandlingen så som rygg ont, huvudvärk, oro, stress, rädsla, ont i bröstet, hjärtklappningar, svårt att andas, svårt att somna, vaknade under sömnen, o s v. Kroppsliga besvär kan dock bero på att man inte mår bra psykiskt. Om proverna inte visar något fel då är det kanske dags att man uppsöker en psykiatriker eller psykolog för sina besvär. Hoppas att detta hjälpte dig någorlunda. Bara stress kan orsaka de flesta kroppsliga besvären och de psykiska besvären, du kanske behöver bara varva ner i ditt vardagliga liv, stress är överallt runt oss i dag, på gatan, på jobbet, i affären, o s v. Det som är värst för mig är inre stress, tiden räcker inte till, även om jag är ute i god tid blir jag uppstressad. Kroppen är ett under som svarar på många olika signaler, både medvetna sådana och de omedvetna som man inte märker alltid kring sig, men kroppen känner av dem. Hoppas att du hittar en bra lösning på dina besvär snarast.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons