Forum Psykiatri


Forumtråd: HJÄLP! Läkaren säger Ångest/stress, tvekar! Symptom på stress och ångest? MS eller Hjärntumör?

Hej, jag är en kille på 20 år och har senaste 1.5 månaderna haft ett helvete...

De började med att jag åkte in till akuten för att jag trodde jag fick en hjärtattack. Det visade sig att det endast var en panik attack. (hjärtklappning, hjärtrus, domningar, skakningar i hela kroppen, obalans och känsla av att svimma)

(Har haft panikattacker och konstiga fobier som jag aldrig haft förut i cirka 3 månader, även fått humörrubbningar och svängningar då jag helt plötsligt börjar gråta?? Insåg detta efter akut besöket.)

Sedan akut besöket så har jag haft symptom konstant dagligen som aldrig försvunnit. Dom varierar och förändras och jag blir aldrig av med dom. Det påverkar mig så mycket att jag inte klarar av vardagliga saker som arbete, städa, diska eller att ens fokusera/tänka på något annat än mina symptom eller döden.

Jag har gått igenom ganska mycket negativt och postitivt senaste halvåret/året kring ekonomi, arbete, relation och familj. Jag själv tycker inte det har påverkat mig alls eftersom jag själv i princip aldrig stressar över saker eller har ångest. Jag har haft en depression tidigare och detta är inte alls likt.

Eftersom jag själv aldrig blir stressad eller brukar bli emotionellt påverkad så tror jag inte på stress/ångest som orsak till mina symptom. Kan tillägga att min pappa alltid tyckt att jag varit lite av en hypokondriker vilket jag erkänner att jag även är.

Symptomen är följande:

Självmordstankar

Depression

Tankar kring livet och döden

Ångest/stress

Hjärtklappning

Hjärtat slår oerhört hårt

Ojämna hjärtslag

Fryser om armar och fötter

Fötter är konstant kalla och blir aldrig varma

Tryck under fötterna, gör ont ibland

Sticker i underfoten

Brännande och/eller kylande effekt på armar och underfot (lite upp längst vaden)

Helt slut i musklerna

Grova skakningar i hela kroppen när jag ligger

Hög tinitus

Huvudvärk i olika varianter. (känns som en kniv på toppen av huvudet, ibland huvudvärk runtom hela huvudet och i pannan.)

Värk i båda tinningar

Trött

Dålig koncentrations förmåga

Dåligt minne

magbesvär, magkartar

Ibland nedsatt balans

Frossa

Yrsel

"Tjock" i huvudet. Väldigt svårt att förklara

Pirrar/kiklar på huvudet "massa små myror eller miljoner pyttesmå nålar som sticker)

Känns varmt i huvudet

Känns som huvudet ska sprängas "utvidgas"

Rodnar, känns varmt i ansiktet, mest på kinder

Kinder känns hängiga (domnar??)

Spänd och trött i nacken

Rycker i muskler

Känns som jag har feber men termometern visar 36.6

Andas och sväljer så gör det ont i bröstet ibland (har även en förkylning just nu så beror troligtvis på det)

Värk/ont i små punkter i kroppen, nästan pulserande ibland

Låren, känns som jag har träningsvärk/mjölksyra och tappar känseln/kontrollen lite lätt över benen.

Gör ont i låren

Pulserar och sticker på handflator och fingrar.

Jätte konstig känsla i överkroppen och armar. Pirrar nästan men inte riktigt och känner mig svag. Känns som kroppen är orolig och att de gör ont även fast det inte gör ont??. (obeskrivlig)

Överkänslig i huden, känns som allt gör lite små ont, kliar eller sträver

Sover dåligt

Trött oftast

Vaknar flera gånger om nätterna, vaknar helt stressad i kroppen.

När jag vaknar och ska gå upp på morgonen känns överkropp och armar förlamade och pirrar.

Ont i leder, speciellt om jag suttit eller legat länge.

Muskel trötthet.

Ingen kraft.

(har även som sagt en förkylning just nu som satt sitt i bröstet, hostar inte mycket men ibland, ont i öronen, ont i bröstet och andra vanliga symptom)

Har INTE alla dessa symptom på en och samma gång, utan de kommer och går under någon/några dagars period. Brukar kanske ha runt 5-6 symptom dagligen. Får även nya symptom till och från, därför är listan så lång...

Läkaren har tagit blodprover som ser helt normala ut. EKG och ultra ljud av hjärtat på akuten visade inte heller några fel.

Har läst flera trådar på internet som har liknande symptom och de finns en mängd olika saker! Hur ska jag göra för att kunna få hjälp och gå vidare?

Har i övrigt fått Lugnande antidepressiva tabletter av min läkare men vågar inte riktigt ta dom... ska få kontakt med en psykolog också men det går otroligt långsamt.

Tack på förhand!

Hej
Känner igen massor av dina symptom!
Just nu mest ryckningar fingrar o flera muskler, huvudvärk , skakar emellanåt, feberkänsla... mm
Gjorde just en datortomografi hjärna då jag hade domningar höger arm, hand och ansikte... men den var blank.
Verkar vara symptom många stressade har...!
Mindfulness hjälper... hantera tankar mm
Ha det bra


Som sagt, har själv liknande besvär.
Läst flera sådana här inlägg.
Vad händer efter att ni inte skriver längre.
Har ni blivit bättre och intresset för att skriva här minskat? Lever du/ni? Eller dör man efter ett tag ? ;-)


Hur har det gått för dig? Fått något svar?

Jag känner igen mig väldigt mycket i vad du skrev, 2016 åkte jag in på akuten för stickningar i vänster arm och i huvudet och att synen, hörsel bara "stängdes av".. Men inga fel hittades så vart hemskickad med rejäl dödsångest och vart sängliggande 1 år, kunde knappt gå upp på toa utan att nästan svimma.
Jag sökte hjälp flera gånger för massa symptom (precis nästan samma dina) men ingen direkt hjälp.
Vad jag förstått nu i efterhand är förmodligen att jag gick in i väggen, och har behövt kämpa väldigt mycket för att komma tillbaka. Ibland får man lite dippar och känner att det är påvög tillbaka. Skulle vara intressant att höra hur det gick för dig om du fick liksom någon diagnos eller hur det löste sig?


Hej! Trodde det var jag som skrivit det du skrev!
Hoppas du lever ännu.
Jag har haft de flesta av dina symtom och trott jag haft ms och hjärntumör.
Men har nu haft det i så många å att jag börjar misstänka att det inte är detta som är problemet.
Men helt klart borde du göra en ordentlig sköldkörtels koll , de har säkert tagit många prover på just detta, men ibland ser de inte.. jag är bipolär och när jag är down så blir det ofta värre.
Om jag åker bort och inte tänker på det vanliga i vardagen under minst 3dagar så blir det ibland lite bättre, samt mkt D+k vitaminer på vintern samt motion och nyttig mat. Mkt mkt grönt , ägg och salt med jod i och inlagda musslor. Det brukar lindra darrningar och andra konstiga symptom för mig. Sen får du väl be till Gud om hjälp att få veta vad meningen med livet är och vänta med öppet sinne på svar.. lycka till jag lider med dig...SimonW


Hej ifall du ser detta hur mår du nu och ifall du mår bra vad fick dug att må bra och sluta tänka på sakerna som sker i kroppen ?


Hej Simonw
Känner igen de flesta av dina syptom. Har haft dessa problem sedan ett par år tillbaka. Ingen hittar något fel. Alla prover/tester ok.
Hur mår du idag?
Har du fått diagnos ?


Hej Simon känner exakt samma problem, hur har det gått för dig ?


Hej,

Hur har det gått för er alla? Jag lider av många av era symptom, och håller på att bli tokig.

Behöver råd och tips, då jallt jag får höra är att det är ångest. Har en bra livssituation, så har svårt att tro att det skulle vara ångest... Men efter alla läkarbesök har läkarna i princip intalat mig att jag har en dold oro att förlora allt pga ev. sjukdom. Vad vet jag... Har kännt mig såhär i snart 14 månader.

Vore tacksam för tips och råd.


Pphr86. Äntligen ett inlägg som är färskt! Jag har massa av dessa symptom också. Har haft så från och till i två år. Värk i bröstet samt värk i vänster arm. Jag har varit på massor med läkarbesök där de klämmer lite och säger-det är ångest, vilket jag själv INTE tror. Gjort ca 10 EKG under åren som inte visar något.


Jag har alla dessa symtomer.
22 År Kille

Började för 2 år sen när jag jobbade väldigt fysiskt ovan huvudet under långa perioder. Då var det bara att armarna domnade bort på natten och kunde sitta i ett tag på morgonen.

Sen försvann det nästan helt ett tag men kom tillbaka igen när jag hade otroligt stressigt på jobbet samt en riktigt tuff period hemma.

Började med att hjärtat började klappa lite fortare, vart trög tänkt just under den tiden som hjärtat klappade.

Jag tänkte att det bara var stressen och allt fysiskt arbete... till slut orkade inte kroppen med riktigt och hjärtklappningar vart så pass rejäla att det började svartna för ögonen.

Gick till vårdcentralen och där fick jag förklarat för mig att det var panikångestattacker orsakat av trauma/stress/depression.

Fick Sertralin utskrivet för panikångestattackerna och det vart faktiskt mycket bättre efter några veckor. Nu har det nog gått 3-4 månader sedan jag hade några problem överhuvudtaget.

Åter igen har jag kommit in i en väldigt stressig period i livet och nu har händer och armar börjat domna bort lätt och ibland väldigt mycket vid fysisk aktivitet.

Fick en brutal ”brännande” huvudvärk nu efter jobbet, känns som feber, ont runt revbenen, försämrad syn, riktigt trögtänkt, susande ljud i öronen som tinnitus, lock för öronen vilket jag brukar få lätt när jag är förkyld/feber.

Jag har haft mycket migrän tidigare i livet som sen har försvunnit med tiden och även min mor som hade extremt ont i huvudet under en lång period (hortons huvudvärk).

Fick nyligen veta att många i min släkt har karpaltunnelsyndrom (ärftligt) vilket känns lite bättre då det oftast inte är farligt utan bara att några nerver ligger i kläm någonstans vilket gör att händer/armar osv domnar bort.

Pratade med min mor som har karpaltunnelsyndrom och hon har haft mycket samma problem som jag beskriver att jag har nu.

Fortfarande bekymrad över att jag har så otroligt ont i huvudet m.m.

https://www.1177.se/Orebrolan/sjukdomar--besvar/skelett-leder-och-muskler/armar-och-hander/karpaltunnelsyndrom/


Jag har alla dessa symtomer. Började för 2 år sen när jag jobbade väldigt fysiskt ovan huvudet under långa perioder. Då var det bara att armarna domnade bort på natten och kunde sitta i ett tag på morgonen.

Sen försvann det nästan helt ett tag men kom tillbaka igen när jag hade otroligt stressigt på jobbet samt en riktigt tuff period hemma.

Började med att hjärtat började klappa lite fortare, vart trög tänkt just under den tiden som hjärtat klappade.

Jag tänkte att det bara var stressen och allt fysiskt arbete... till slut orkade inte kroppen med riktigt och hjärtklappningar vart så pass rejäla att det började svartna för ögonen.

Gick till vårdcentralen och där fick jag förklarat för mig att det var panikångestattacker orsakat av trauma/stress/depression.

Fick Sertralin utskrivet för panikångestattackerna och det vart faktiskt mycket bättre efter några veckor. Nu har det nog gått 3-4 månader sedan jag hade några problem överhuvudtaget.

Åter igen har jag kommit in i en väldigt stressig period i livet och nu har händer och armar börjat domna bort lätt och ibland väldigt mycket vid fysisk aktivitet.

Fick en brutal ”brännande” huvudvärk nu efter jobbet, känns som feber, ont runt revbenen, försämrad syn, riktigt trögtänkt, susande ljud i öronen som tinnitus, lock för öronen vilket jag brukar få lätt när jag är förkyld/feber.

Jag har haft mycket migrän tidigare i livet som sen har försvunnit med tiden och även min mor som hade extremt ont i huvudet under en lång period (hortons huvudvärk).

Fick nyligen veta att många i min släkt har karpaltunnelsyndrom (ärftligt) vilket känns lite bättre då det oftast inte är farligt utan bara att några nerver ligger i kläm någonstans vilket gör att händer/armar osv domnar bort. Pratade med min mor som har karpaltunnelsyndrom och hon har haft mycket samma problem som jag beskriver att jag har nu.

Fortfarande bekymrad över att jag har så otroligt ont i huvudet m.m.


Har ni även små vibrationer i kroppen samt muskelryckningar?


Hej. Någon som hittat en lösning. Har typ samma symptom som ts. Håller på att bli galen av det här.. mvh


Hej.
Mycket här i tråden som känns igen. Misstänker stress. Men samtidigt livrädd att jag ska ha fått hjärtfel.

-Hemsk frossa, särskilt kvällar och vid sänggående
-Extraslag i hjärtat
-Ibland rätt låg puls (50)
-Ständigt trött
-Humörsvängningar (väldigt ovanligt för mig)
-Blir stressad när jag lyssnar på någon som pratar snabbt, eller någon som avbryter mig

Den här ångesten som uppstår av mina kroppsliga symtom är inte skön. Önskar att allt är på grund av stress, livrädd för att det ska vara en hjärtinfarkt på väg.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons