Forum Psykiatri


Forumtråd: Frossa

Har ett problem som jag hoppas kunna få en förklaring till. Jag har vid ett antal gånger upplevt ganska rejäl frossa när jag gått och lagt mig.
Frossan kommer så gott som direkt när jag kryper till sängs och jag kan ha väldigt stora problem för att bli kvitt den. Minsta lilla drag eller liknande gör att hela kroppen blir knottrig (gåshud).
För att lindra det lite så får jag försöka krypa ihop så mycket som möjligt, så fort jag rör mig så knottras huden igen. Att ligga utsträckt är i stort sett helt omöjligt för då fryser jag något hemskt.
Kliver jag upp och rör på mig så känns det dock helt ok. I natt testade jag helt enkelt med att göra 10 snabba armhävningar och det kändes genast lite bättre.
Jag är tvungen att vira in mig i täcket totalt för minsta lilla luftström med lite kyligare drag gör kroppen helknottrig.
Vet att jag kunnat känna lika någon gång när jag har haft feber men jag har inte haft några som helst feberkänslor nu och när jag testat febern så har den visat på 36 grader (tyvärr litar jag inte riktigt på vår termometer som mäter i örat. Köpte till och med en lika dan så vi har två men båda visar lika. I och för sig skulle det kunna vara en orsak om jag har så låg kroppstemperatur men tvivlar skarpt då det enbart är när jag lägger mig).
Jag är i övrigt en ganska aktiv person som motionerar regelbundet.
Har tidigare haft diagnosen utmattningssyndrom så jag vet att jag kan ha lite lätt för att stressa upp mig och många gånger problem med sömnen.
Och sömnen blir ju inte bättre om man ska ligga och skaka av frossa.
Detta är inget som förekommer jämt utan det kan vara en kväll, sedan kan det gå någon vecka och det kommer tillbaka och ibland är det enbart någon dag emellan.
Är det någon som ge något tips om vad detta kan bero på?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons