Forum Psykiatri


ECT

Skriver på en bok och är intresserad av ECT och dess biverkningar. Är det någon som har koll på ECT och dess biverkningar och då inte bara att man kan drabbas av minnesförluster, stora som små. Kan man efter ECT-behandlingar få lättare att drömma sig bort, skapa illusioner och se saker som inte finns? Kan man få ett symptom som gör att man drömmer sig bort, flyr från verkligheten och skapar sin egna drömvärld?? Kan ECT:n i sig skapa ytterligare personlighetsstörningar såsom förföljelsemani och schizofreni?

Jag har fått ect behandling och det som jag kände av var minnet som försvann, från tiden före behandling.Det var inte så lång tid bakåt som jag tappade minnet men det var väldigt skrämmande i alla fall när man vaknar upp på ett ställe man inte trodde var på.... Jag fick inte mer förföljesemani av ect utan det hadde jag med min depression från början.


Hej, tack för ditt svar! Hur lång tid tillbaka sviktade minnet, är det snarare närminnet som drabbas? Är det enstaka händelser eller längre sammanhang som försvunnit? Hoppas att du mår bättre idag!


Min dotter fick 8 ECT-behandlingar när hon var 15 år, behandlingen gjorde henne helt frisk från en mycket djup depression med psykotiska symtom. Jag har skrivit en bok om detta "Jag är redan död", finns att köpa på nätet och att låna på vissa bibliotek.


Hej Maktoub, det glädjer mig att din dotter är på fötter igen. Låter som en tuff resa men skönt att höra att hon är frisk igen och att du dessutom har fått ihop en mycket intressant berättelse:). Ska definitivt söka upp denna bok och köpa den! Finns säkert mycket att lära sig här både på ett mänskligt och yrkesmässigt plan. Tack för tipset!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons