Forum Psykiatri


Dåligt morgonhumör

Någon som vet vad som vanligtvis orsakar dåligt morgonhumör och vad man kan göra åt det? Jag och framför allt min omgivning har lidit av mitt humör i lite för många år nu...

plingeling §- kolla att du får ditt behov av sömntimmar §§-är du bara arg eller arg-för att-du är trött §§§§- det finns extrema morgon resp kvällsmänniskor...kolla osv LeicaHasse gör nåt och sluta lida


Ja, jag är extrem kvällsmänniska, kan stanna uppe hur länge som helst utan att bli trött. Spelar ingen roll om jag sovit lite, mycket eller "normalt", är lika ändå. Känner mig mest bara sur för att jag inte får vara ifred att vakna till liv. Har ingen som helst vilja att prata eller att bli tilltalad. Har testat några dagar nu med en Dextrosol så fort jag vaknar, för att kicka till blodsockret, men det verkar inte hjälpa... än iaf. Får väl egentligen bara hoppas att det går bort mer med tiden... Tack för ditt svar!


Tja, man kan se till att få lugna morgnar där man får vara ifred tills man är i balans. Jag är exakt som du och det bästa är att jag får vakna till liv långsamt under tystnad eftersom jag är helt borta i huvudet i ungefär en timme på morgonen, och det har jag alltid varit . kvällarna däremot, då är jag i mitt esse. Naturen har gjort oss såna, cant fight it!


Barfota: Vilken lättnad att höra din sida av det! Jag känner precis lika! Att får jag bara min ensamma timme så går det fint! Som du skrev, det bara är så vi är! Jag kan inte göra något åt det! Men skulle gärna vilja, för får jag inte min timme då är det tungt. Många säger att det är ju bara att ställa in sig på att vara glad, men det är som att säga till en som fått tidernas hostattack att bara sluta hosta!:-)


Jag har en väldigt självdedtruktiv tankegång på morgonen. Nån som känner igen sig? Har försökt göra armhävningar när jag vaknar för att dra igång kroppen och det fungerar ibland.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons