Forum Psykiatri


bipolär sjukdom?

Jag är rädd att jag under ett par års tid haft bipolär sjukdom, men jag vågar inte fråga någon eller prata om det med någon. så jag skulle vilja ha lite hjälp. vissa veckor mår jag riktigt otroligt bra, jag får MVG i alla kurser jag går, jag orkar sminka mig och klä upp mig och gå ut o dansa. Sen under en natt ändras allt och i ett par veckor så släpper jag allt. Ligger i sängen flera dagar i sträck, slutar äta, blir självdestruktiv, får otroliga ångest- och panikattacker då jag tror jag ska dö och dricker stora mängder alkohol för att slippa känna. jag har även en gång under en jobbig period försökt ta mitt liv. Vad tror ni? kan det vara bipolär eller någon annan sjukdom? Eller är det bara helt enkelt såhär att vara 17 år gammal?

Med risk för att låta tråkig så tycker jag att du borde prata med någon om detta. Det behöver inte vara en biopolär sjukdom, det kan vara något annat psykiskt och att du svänger i känslor kan bero på din ålder. Men jag vill helst inte spekulera i det, jag är inte utbildad inom psykiatri. Visst är det jobbigt i tonåren, är själv nitton år gammal, men det tillhör inte åldern att må så dåligt att man försöker begå självmord. Det är svårt att må dåligt i tonåren (självklart är det svårt i andra åldrar också) just för att det är förväntat att man ska ha det jobbigt. Då kan man undra om man mår dåligt på grund av sin ålder eller psykisk ohälsa. Men jag tror att man oftast vet själv när det gått för långt, när man mår så dåligt att det inte tillhör det "normala."


Vickan. Jag tycker absolut att du ska ringa psykiatrin, för ditt eget bästa. Där får du iaf. ett svar vrf. du beter dig så. Och, det är inget bra tecken att ha självmordstankar.


Hejsan Jag har Bipolär sjukdom. Och det låter väldigt Bekant det du skriver. Jag hoppas Allting fixar sig för dig. Min sjukdom med Bipolär började när jag var 17år också.. kramar

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons