Forum Psykiatri


Forumtråd: Har sådan dödsångest

finns det någon mer än jag som lider av panikångest dödsångesten är markant.panikångesten har jag under kontroll numera framträder bara om jag har druckit alkohol dagen efter.får kraftig dödsångest orolig.att dö från barnen .det är värre på vintern. tycker ej om när det är mörkt ute och ska somna är rädd för att ej vakna upp, slutade med zoloft ca 1 år sedan. vill inte bö´rja äta det igen. har fått många andra följdsjukdomar av min Ra .SISTA ÅRET högt blodtryck diabetes 1 så jag äter väldigt mycket medicin. är det någon som känner som jag?

Jepp. Jag har dock slutat med alkohol efter ett självmordsförsök. Jag ligger nu inne på psyket och har fått hjälp med sömn och medicin. Jag har också fått träffa en psykolog som har förklarat för mig vad ångest faktiskt är och hur man kan hjälpa sig själv. Det kommer att ta tid, det känner jag men det känns i alla fall lite bättre nu när jag vet vad som händer fysiskt i kroppen och vad jag kan göra själv. Vi får se om det funkar .... Time will tell... Kram, jag lider med dig. Ångest är vidrigt.


jag vet vad du pratar om... vet hur det känns att mista kontrollen.. har aldrig sök... kämpar själv, har blivit lite bättre...kommer perioder..fick detta efter en akut operation för 9år sedan, ett under att jag överlevde, enligt läkarna... blondi


Jag har samma problem som du. Så fort mörkret lägger sig, blossar ångesten upp hundra gånger värre än på dagen. På dagen har jag ångest över att det snart ska bli mörkt. Jag vill inte sova, vågar inte sova. Är också rädd för att inte vakna. Dödsångest och nattångest. Jag har ätit olika mediciner sedan jag var 14 år. Fyller 25 snart. Vissa har bara gjort det värre, tex zoloft. I somras fick jag cipralex och det är det första som hjälpt mig. Men så blev jag gravid och slutade med medicinerna. Som tur är så ska jag föda inom några veckor (Är i vecka 35). Sedan kommer jag börja ta mina cipralex igen. Jag bara måste stå ut tills dess. Jag trodde pga mina cipralex att jag blivit bättre, att jag kunde gå utan medicin. Att jag i princip var frisk. så bra kändes det. Men jag vet nu, att det var tabletternas förtjänst att jag trodde det. Jag förstår att du inte vill äta zoloft, för mig var de ren skit. Precis som fontex, prozac och alla de andra tabletterna. Jag tycker du ska pröva dig fram. Jag har också som du, andra sjukdomar tex fibromyalgi, reumatism, astma, kroniskt trötthetssyndrom och PCO, så det är en jäkla massa piller och grejer hit och dit. Det känns som att det enda man gör är knaprar piller och är en vandrande klump av sjukdomar - psykiska som fysiska. Men man ska inte behöva må dåligt eller ta sig igenom det ensam! Jag äter hellre 500 olika grejer om dagen än lider mig igenom natten med gråt, ångest, smärta och panik. Ta hand om dig och skaffa hjälp. Jag säger som KakanP i inlägget ovanför: Jag lider med dig. Ångest är vidrigt. Massor av kramar!


Ångest är hemskt. Det bästa sättet att lindra de på är att få prata med någon. Psykolog eller en kurator är att föredra, prata med din läkare. Hoppas de ordnar sig!


Hej! Är en 43 årig tjej som oxå lider av depression och ångest sedan 3 mån tillbaka. Har startat m T Citalopram för en månad sen, Första veckorna var hemska, det värsta jag varit med om. Svettninga,darrningar,illamående,rastlöshet osv...Var då sjukskriven heltid men jobbar nu 50%. Tar T Atarax till natten,pratar m kurator o har mått bra sista veckan men mår nu sämre, varför? Provade att ta bort T Atarax till natten men sov sämre igen, tar nu tab varje kväll.Vill bara må bra o fungera normalt!!Någon som känner igen sig?65an


Hej KakanP Eftersom jag har liknade besvär som du, undrar jag: Vad fick du för sömnhjälp/medicin? Vilka råd fick du att ta till när ångesten är för hemsk? Hoppas på svar!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons