Forum Psykiatri


Ang. Deppression, Borderline, Concera & Strattera

Hej! Jag är en tjej på 23år, väger ca65kg och är 170cm. Vet inte om detta spelar någon som hellst roll men mina två systrar lider av ADHD, ena systern äter concerta mot det. Jag har inte ADHD utan håller på med en utredning angående borderlinepersonlighetströrning. Jag har provat en del antideppressiva läkemedel: Mirtazapin, Klomepramin, Venlafaxin, Citalopram, Fluoxetin, Cymbalta och Setralin. För tillfället går jag på: Voxra (300mg) Topimax (100mg) Lyrica(300mg) För sömnen har jag: Zolpidem(20mg) Propavan(50mg) Vid behov: Lergigan (50mgx3/dygn) Theralen (1-4ml/dygn Zyprexa (10-20mg/dygn) Jag börjar bli något trött på alla dessa mediciner, nertrappningarna, upptrappningarna och biverkningarna som kommer därimellan, målet är väll att bli helt medicinfri och fram tills dess att ha så lite mediciner som möjligt . De enda medicinerna som har gett mig något överhuvud taget är Lyrican och Topimaxen, Lyrican var tidigare på 600mg men kroppen vande sig vid den så vi trappade ner den (med tanken på att kanske trappa upp den igen) och satte in Topimaxen som ger ungefär samma effekt, men ingen av dem ger tillräckligt mycket för att jag ska orka att göra mina vardagssysslor, ta mig ut ur lägenheten och gå på min terapi. Häromdan läste jag på Wikipedia att ADHD-mediciner såsom concerta, strattera, ritalin o.s.v kan skrivas ut och hjälpa mot vissa deppressioner där antidepprsissiva mediciner inte verkar fungera - som i mitt fall (http://sv.wikipedia.org/wiki/Metylfenidat), vilket leder till själva frågan: Kan man få dessa mediciner utskriva utan att ha ADHD? Finns det en chans att jag skulle kunna få det utskrivet? I första hand tänker jag på medicinen strattera då jag vet att den inte är beroende framkallande och ej narkotikaklassad. Tror du/ni att den (strattera) skulle ge effekt på mig, och om inte, tror du/ni att ritalina eller concerta skulle kunna göra det? Sen har jag även hört att man måste lämna urin/blod-prov innan man får ritalin eller concerta utskrivet för att man inte ska ha ett missbruk, stämmer detta? Min syster var aldrig tvungen att ta det och inte heller någon hon känner, men jag undrar endå. Spelar det någon roll att det i mina journaler står att jag har haft ett alkoholmissbruk? Jag själv anser inte att jag har eller har haft det, men skulle detta kunna bli en andledning till att jag nekas medicinen?

hej. jag kan inte alls svara på dina frågor:P skriver bara för att förvana dig. om du skulle ta koncerta eller liknande preparat så var väldigt uppmärksam på din abeteenden. när jag tog concerta så började jag nära inpå att hallucinera, jag fick jättestarka självskadebetéenden och jag vart helt totalt utomkontroll. mådde jättedåligt och om jag inte hade märkt att det var medicinen det berodde på så hade jag förmodligen suttit inne i fängelse för mord eller nåt,jag skojar inte. men det funkar jättebra för en del. jag har både borderline och add. men fråga bara, varför försöker du lösa allt med mediciner? varför går du inte i behandling om du har borderline? och ta inte benzomediciner heller! mvh:)


oj förlåt. jag såg inte att du skrev att du går i terapi


Jag har samma funderingar som dig men har aldrig vågat fråga min läkare! Jag fick modiodal utskrivet i januari som hade föga effekt men kände att adhd mediciner skulle kunna hjälpa mig. Tyvärr är ett av mina grundproblem att jag inte kan/vågar/går inte be om hjälp så har svårt att få fram mina ord. Jag tror ändå att det går att få utskriven vid "enbart" depression så fråga kan du absolut! Lycka till!


Jag tror faktiskt att man kan få det. Jag får just nu metylfenidat (medikinet) utskrivet, för de misstänker att jag har ADHD men ingen utredning har gjorts. När jag frågade min läkare om de kunde ta bort medicinen om det visade sig att jag inte led av ADHD sa hon att man kunde få metylfenidat även om man inte har ADHD (om det hjälper) för man kan ha vissa symptom som lutar åt adhd/add så man mår bättre av det. Puh det blev långt det här. Hoppas du känner dig lite mer upplyst :) Förresten Topimax, vad är den för? Är det samma ämne som lyrica?


Hej har du alkoholmissbruk nu ? isåfall kanske du inte få de utskrivet,men jag tycker att du ska prata med läkaren iaf. Jag hade nosinan förut och även lyrica, seroquel men jag gick upp i vikt av seroquel och lyrica sen blev jag jättetrött av nosinan jag hade oxascand med men fick sluta med dem för att man kan bli beroende. nu har jag theralen ,fluoxetin,zolpidem


Jag rekommenderar detta butiken att köpa http://medicineronline.net

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons