Forum Psykiatri


Abilify - Snabb andhämtning?

Hej! Jag har ätit Abilify i ungefär 2 veckor. Är nu uppe i 10mg (mot hypomani) - Ni som har ätit/äter den. Är snabb andhämtning en biverkning? Jag blir andfådd hur lätt som helst nu och då har jag har bra kondition innan.... Jobbigt...

Pratade med med han som ska vara mest informerad i Sverige i ämnet Abilify. Han säger att det går att kombinera beta-blokerare med Abilify i början. Min egen läkare säger att man ska börja på 2,5 för att sen stegra mycket sakta. Det här gäller inte alla untan dom som reagerar lite kraftigare på insättningen.


Min läkare ville att jag skulle starta på 15mg. Gissa om jag blev dålig. Jag kröp o hoppade runt hemma, höll på bli galen så jag slutade. Min andra läkare sa att jag skulle klippa 5mg i två för att sen stegra sakta, men jag blev så deprimerad o orkade inte kämpa igen. Jag ska ta tag i det senare när jag känner att jag kan härda ut insättningen. Det vore intressant o höra hur länge du ätigt, dos biverkningar. Det kanske blir lättare för mig att pröva Abilify igen. Glömde en sak. Blev jätte deprimerad. Det ska gå över efter någon månad enligt min läkare. Vem tusan orkar kämpa så länge? Skulle jag få prata med någon annan som är positiv och kan berätta hela tiden från början till det lugnade ner sig o blev frid o fröjd, så skulle det vara lättare för mig o testa igen.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons